1ο Φεστιβάλ Κωπηλασίας

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από τον ΝΟΜ και το Σύλλογο Φίλων Κωπηλασίας Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Γ. Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

 Ο ΝΟΜ και ο Σύλλογος Φίλων Κωπηλασίας Μυτιλήνης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το 1ο Φεστιβάλ Κωπηλασίας στην Πλατεία Σαπφούς. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα και πλαισιώνεται από πλήθος εκδηλώσεων.

Όλοι όσοι παρευρεθούν σε αυτήν τη γιορτή της κωπηλασίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο τους χθεσινούς, αλλά και τους αυριανούς πρωταθλητές αυτού του ομαδικού και συναρπαστικού συνάμα αθλήματος.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει αγώνες με κωπηλατικές λέμβους από τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης, καθώς και εργομετρικούς αγώνες στους οποίους θα μπορεί να συμμετέχει ελεύθερα το κοινό.

Επίσης στην  εκδήλωση θα βραβευτεί η πρωταθλήτρια Ρούλα Βαμβακίτου για τη συνολική προσφορά της στο άθλημα της κωπηλασίας. Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους αθλητές και τους πρωταθλητές και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για το άθλημα.

Παράλληλα ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης ενημερώνει το κοινό ότι οι εγγραφές άρχισαν και όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα και να ασχοληθούν με αυτό μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Ομίλου στο τέρμα του Μακρύ Γιαλού, καθημερινά από τις 4:00 έως τις 6:00 το απόγευμα.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ, Ράδιο ΑΙΟΛΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, POPFM, ASTRARADIO.

Μεγάλοι χορηγοί: ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, FAMECOFFEE, Ανταλλακτικά ΑΘΗΝΙΩΤΗΣ, sportlesvos.gr, Κρέατα ΓΑΪΤΑΝΗ.

Μερικά Λόγια για την Κωπηλασία και τον Ν. Ο. Μυτιλήνης

Η κωπηλασία είναι για τα παιδιά ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούν αλλά και να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούνται και να βελτιώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης.

Η εξάσκηση κάνοντας κωπηλασία έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τη σωματική και την ψυχική τους υγεία. Οι προσδοκίες των προπονητών του ΝΟΜ για την εξέλιξη και τις επιτυχίες κάθε παιδιού διατηρούνται σε ρεαλιστικά επίπεδα. Παράλληλα οι συμβουλές τους καλύπτουν και τον τομέα της σωστής συμπεριφοράς του παιδιού μέσα στην ομάδα του, αλλά και τη συμπεριφορά του σαν θεατής ή σαν οπαδός. Ο σεβασμός, η διατήρηση της ψυχραιμίας στις καλές και στις κακές στιγμές, συμπεριλαμβάνονται στις βασικές αξίες που διδάσκονται στα παιδιά.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης έχει μεγάλη παράδοση ταλαντούχων κωπηλατών, που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο, ενώ οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ομίλου είναι άρτια εξοπλισμένες και διαθέτουν ένα από τα τέσσερα κωπηλατήρια που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Προηγουμενο αρθρο

«Στόχος µου είναι να σώσω τον µαστό της γυναίκας»

Επομενο αρθρο

Προϋποθέσεις υπάρχουν, αλλά έχουμε και απαιτήσεις…