Κωπηλασία, ποδηλασία, τένις και ιστιοπλοΐα τονώνουν τον αθλητικό τουρισμό του νησιού

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Μια μορφή τουρισμού που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ο αθλητικός τουρισμός, αποτελώντας ένα ταχέως αναπτυσσόμενο φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις και σημασία σε πολλά επίπεδα. Σήμερα ο αθλητισμός και ο τουρισμός αποτελούν δύο μεγάλους κοινωνικούς θεσμούς που γιγαντώθηκαν ειδικότερα μετά το 1960 και αποτελούν δύο κερδοφόρες βιομηχανίες που αποφέρουν τεράστια κέρδη. Οι έννοιες του τουρισμού και του αθλητισμού αλληλοσχετίζονται και έχουν κοινό έδαφος
Στον αθλητικό τουρισμό η αθλητική δραστηριότητα αποτελεί το κύριο κίνητρο της μετακίνησης, ενώ το τουριστικό στοιχείο ενισχύει τη συνολική εμπειρία.

Oι θεσμοί των αθλητικών διοργανώσεων είναι μια προβολή που τόσο η Περιφέρεια Β.Αιγαίου όσο και ο Δήμος Λέσβου προωθούν τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στις διοργανώσεις και επισκέπτονται το νησί ενισχύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Αν σκεφτούμε ότι οι διοργανώσεις αυτές μεταδίδονται και διαδικτυακά ,στα πλεονεκτήματα αυτά καταγράφονται τελικά εκατομμύρια τηλεθεατές όπου βλέπουν τόσο τους αγώνες όσο και τις ομορφιές του τόπου μέσα από εικόνες ενισχύοντας την προβολή προς τη σωστή της κατεύθυνση .

Για το φετινό καλοκαίρι οι συνδιοργανώσεις της Περιφέρειας Β.Αιγαίου με το Δήμο Λέσβου και τα αρμόδια Νομικά Πρόσωπα αλλά και τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων είναι πολλές και ενδιαφέρουσες .

Πάνω από 1000 άτομα πρόκειται να επισκεφθούν το νησί σε μια προσπάθεια τόνωσης της τουριστικής κίνησης που μαστίζεται από το προσφυγικό και οδηγεί εκατοντάδες τουρίστες αλλά και δεκάδες πρακτορεία να επιλέγουν άλλα νησιά για τις διακοπές του καλοκαιριού .

Έτσι από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 24, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΕΛΙΤ Ανδρών και Γυναικών,

Από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. 

Από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην κατηγορία OPTIMIST σε συνεργασία με την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τους τοπικούς Ομίλους. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία στο νησί προκειμένου να τονωθούν όλες οι τουριστικές περιοχές ενώ σε αυτές θα συμμετέχουν και τοπικά σωματεία για την καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή.

Παράλληλα τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί ο ημιμαραθώνιος Μεσοτόπου, όπου αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Τέλος και μέχρι στιγμής έχει δρομολογηθεί

Τέλος και μέχρι στιγμής έχει δρομολογηθεί και το Διεθνές Τουρνουά Τένις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και μετέπειτα ανάλογες διοργανώσεις .

Η προσπάθεια ανάδειξης και ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού στη Λέσβο βρίσκει πολλούς υποστηρικτές που θεωρούν ότι το νησί θα «αναπνεύσει» με ανάλογες διοργανώσεις και σπεύδουν τόσο να βοηθήσουν όσο και να συμμετέχουν προκειμένου να γίνουν ακόμη αρτιότερες ώστε μελλοντικά να αποτελέσουν θεσμό για το Βόρεια Αιγαίο .

Προηγουμενο αρθρο

Χωρίς φάρο από τον Φλεβάρη ο Άη Στράτης

Επομενο αρθρο

Σάλο έχει προκαλέσει ο… fake “σάλος” για την σχολική παράσταση-Στα δικαστήρια για διασπορά ψευδών ειδήσεων οι υπεύθυνοι