Search

Κόντρες μεταξύ αντιδημάρχων

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού μεταφέρει «Θεόφιλους» με απορριμματοφόρο;

Τεταμένες είναι τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου  αφού η επιστολή του πρώτου, κου Κουνιαρέλλη ως πραγματικός καταπέλτης έρχεται να διευκρινίσει την κόντρα που προέκυψε τόσο από τα άθλια καθίσματα που χρησιμοποιούνται στο κάστρο Μυτιλήνης για τις παραστάσεις του Λεσβιακού  Καλοκαιριού όσο και για τη μη διάθεση λεωφορείων για τη μεταφορά πολιτιστικών σωματείων στα χωριά στο  συνολικότερο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού έρχεται σε κόντρα με συνεργάτη του, ο οποίος μάλιστα τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο κατά το παρελθόν (δεν ξεχνάμε την κόντρα του με την Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ  κα  Δόλκα η οποία κατέληξε  μέχρι τα δικαστήρια) και βέβαια μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας του, βγαίνει κυριολεκτικά στο …γόνατο αφού δεν ρωτάει τον «ξενοδόχο» για το αν υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα για να μεταφερθούν όλοι εκείνοι που τους …τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ο κος Κουνιαρέλλης έχοντας κυριολεκτικά απηυδήσει με τη συμπεριφορά του πρώην συνεργάτη του στην επιστολή του διευκρινίζει τα παρακάτω:

«Τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης μιας απαράδεκτης και κατ’ εξακολούθηση προσβλητικής συμπεριφοράς  από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη. Οι κατηγορίες του κυρίου Αστυρακάκη περί «υπηρέτη και εκφραστή του πιο άθλιου πελατειακού συστήματος» επιστρέφονται αυτούσιες στον αποστολέα τους. Στα όσα μου καταλόγισε τις προηγούμενες ημέρες θα απαντήσω με στοιχεία και μόνο. Για ενημέρωση των συνδημοτών μου και για αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνω τα ακόλουθα:

–          Ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης έχω στην αρμοδιότητα μου το Γραφείο Κίνησης το οποίο είναι αρμόδιο για την διαχείριση των οχημάτων. Δηλαδή την διάθεση των οχημάτων, την συντήρηση τους και τον εφοδιασμό τους με καύσιμα. Έχει μόνο υπαλλήλους γραφείου και δεν απασχολεί κανέναν οδηγό. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να διαθέσει κανένα οδηγό είτε σε υπηρεσία του Δήμου είτε στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

–          Ο τομέας καθαριότητας πράγματι πρόσφατα προσέλαβε 8 διμηνίτες οδηγούς για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων της θερινής περιόδου. Είχαμε ζητήσει να προσλάβουμε 15. Όλοι οι οδηγοί που προσλάβαμε και όσοι άλλοι εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας έχουν δίπλωμα γ΄ κατηγορίας. Διότι χρειαζόμαστε οδηγούς με δίπλωμα αυτής της κατηγορίας. Οι οδηγοί των λεωφορείων που μεταφέρουν ανθρώπους οφείλουν να έχουν δίπλωμα οδήγησης δ΄ κατηγορίας. Κατά συνέπεια αν διαθέταμε οδηγό θα βάζαμε σε κίνδυνο την ζωή των μεταφερομένων προσώπων κάτι που με τίποτα δεν θέλουμε να κάνουμε.

–          Το προσωπικό του τομέα καθαριότητας πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι συνδημότες μας για την καθαριότητα και τον φωτισμό του Δήμου. Συνεπώς με τίποτα δεν θα μπορούσε να διατεθεί για άλλες εργασίες.

–          Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Παιδείας διαθέτει δικό του Δ.Σ. και δικό του προϋπολογισμό κατά συνέπεια μπορεί να εντάξει στον προϋπολογισμό του τις δαπάνες μεταφοράς των συγκροτημάτων και όποιων άλλων προσώπων απαιτείται για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Αν από παράληψη η δαπάνη αυτή δεν περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του μπορούσε να ζητήσει πρόσθετη χρηματοδότηση από το Δήμο για να καλύψει την δαπάνη. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα.

–          Είναι τραγικό να ζητείται από τον τομέα καθαριότητας να διαθέσει απορριμματοφόρο για να μεταφερθούν πίνακες του Θεόφιλου. Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Αστυρακάκης τον πολιτισμό; Έτσι τιμά τα 80 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου της Λέσβου;

Μετά από τα παραπάνω ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η σκοπιμότητα όσων ανυπόστατων υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού».