Keep calm… και απολαύστε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ευεξίας της Λέσβου “Euphoria”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ευεξίας της Λέσβου “Euphoria” που θα πραγματοποιηθεί απο 7 ως 9 Σεπτεμβρίου, 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Εφταλούς, Μολύβου και Πέτρας.

H πανέμορφη και ενεργειακά μοναδική Λέσβο έχει υπάρξει πηγή έμπνευσης από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα αμέτρητων συγγραφέων, μουσικών, καλλιτεχνών και φιλοσόφων όπως ο Αριστοτέλης και ο Θεόφραστος, ο Αρίων ο κιθαρωδός και ο Τέρπανδρος, η Σαπφώ και o Πιττακός ο Μυτιληναίος – ένας από τους 7 Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας. Αποτελεί ιδανικός προορισμός για να ανακαλύψει ο καθένας τον εαυτό του και να βρει μηχανισμούς που θα τον βοηθήσουν να αντέξει τους γρήγορους ρυθμούς και τις πιέσεις της καθημερινότητας.

Το τριήμερο φεστιβάλ, 7 με 9 Σεπτεμβρίου θα είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και επιπέδων, με καθηγητές και ειδικούς από όλο τον κόσμο να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν.

Το τριήμερο φεστιβάλ είναι πλούσιο  με ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει περισσότερες  από 40 διαφορετικές δράσεις τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών και επιπέδων, με δασκάλους και ειδικούς από όλο τον κόσμο !

 

Η Λέσβος είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τη γιόγκα και τις εναλλακτικές μορφές αθλητισμού από όλο τον κόσμο από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Διάφοροι σταθμοί θα δημιουργηθούν σε όλη τη βόρεια περιοχή της Λέσβου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική εμπειρία να έρθουν σε στενή επαφή με τον εαυτό τους στην καρδιά της φύσης, που περιβάλλεται από καταπληκτικές εικόνες του Αιγαίου, ηλιοβασιλέματα, δασικές εκτάσεις, αρχαίες τοποθεσίες και πολλά άλλα!

Θα υπάρξει αφθονία εκδηλώσεων όπως εκδηλώσεις Ορθοσωμίας, Γιόγκα, Τάι Τσι, Νία, Τσιγκόνγκ, Mindfulness, Ζουμπά, Θεραπεία με Singer Bowls, πεζοπορίες και ποδηλασία στην πλούσια φύση του νησιού που θα μας γεμίσουν με έμπνευση και με την ενέργεια της Λέσβου. Θα μάθουμε περισσότερα για τη σωματική και συναισθηματική υγεία και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το σώμα μας και τον εαυτό μας.

Θα έχουμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στα γνωστά “Talking Tables” και σε ενημερωτικές διαλέξεις για τη φιλοσοφία της ζωής, τη διατροφή, τη σημασία της θάλασσας στη ζωή μας και την Τέχνη-Λαβύρινθος από ειδικούς από Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.

Το νησί είναι ευλογημένο με μια πληθώρα φυσικών θερμών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες. Το Φεστιβάλ Ευεξίας στοχεύει να αναδείξει αυτές τις φυσικές πηγές επούλωσης καθώς και τις θεραπείες ευεξίας που μπορείτε να βρείτε στις διάφορες ιαματικές πηγές της Λέσβου.

Θα μάθουμε και θα δοκιμάσουμε από πρώτο χέρι τις θεραπευτικές ιδιότητες των τοπικών φρούτων, λαχανικών, φυτών και βοτάνων με εκδηλώσεις “Αποχύμωσης”, αναδεικνύοντας την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Λέσβου, στην οποία μπορείτε να βρείτε σπάνια και μοναδικά λουλούδια και ζώα που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο!

Θα καλλιεργήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και θα έρθουμε σε επαφή με τη φύση και το σώμα μας!

Οι δράσεις είναι  γεμάτες με ομαδικές δραστηριότητες , όπως 

Ορθοσωμία, Tai Chi, pilates, Qi gong, Mindfulness, Yoga, πεζοπορία, χορό κλπ, που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία σταθμούς, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν  , επίσης,

ενημερωτικές διαλέξεις, θεραπείες ευεξίας σε ιαματικές πηγές της Λέσβου, δράσεις “Juicing” στη φύση με τοπικά προϊόντα και πολλά άλλα!

Για τις οικογένειες που θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 7 – 9 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Ευεξίας Λέσβου προσφέρει παράλληλες δράσεις και για παιδιά από 7-16 ετών με χορό, ζωγραφική, επαφή με τη φύση και το σώμα μας!

Πως μπορείτε να συμμετέχετε

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δράσεις του  1ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Ευεξίας  της Λέσβου”  “Euphoria  “, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις επιλογές “εισιτηρίων”: το 3-day pass, που δίνει πρόσβαση στις δράσεις όλου του τριημέρου, το 1-day pass που αφορά τις δράσεις μιας συγκεκριμένης ημέρας του φεστιβάλ και φυσικά το εισιτήριο για μεμονωμένες δράσεις.

Λεπτομέρειες για τις δράσεις και τους καλεσμένους δασκάλους, που συμμετέχουν, άλλα και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ στο https://euphoria-lesvos.com/

Το Euphoria International Festival διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Χρυσός χορηγός: Robert Betz Transformation.

 

Προηγουμενο αρθρο

Γαληνός προς Βίτσα: “Εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε για την αποσυμφόρηση”

Επομενο αρθρο

«Μεταμνημονιακές» φαντασιώσεις… by the pool