Ο καθολικός Ναός της Μυτιλήνης άνοιξε για το κοινό

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Παρουσία του Καθολικού  Αρχιεπισκόπου Νάξου- Τήνου- Άνδρου- Μυκόνου κ. Νικολάου τελέστηκε  θεία λειτουργία στον πρόσφατα ανακαινισμένο  ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Φραγκοκλησιά)  σηματοδοτώντας  την επαναλειτουργία του ναού στην πόλη της Μυτιλήνης. Μετά από τις εργασίες ανακαίνισης που διήρκησαν περίπου δύο χρόνια  η εκκλησία άνοιξε τις πύλες της προκειμένου οι περίπου 150-200  καθολικές οικογένειες που υπάρχουν στο νησί να μπορούν να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

DSCN1114Ο ναός που χρονολογείται από το 1884,  τα προηγούμενα χρόνια ήταν σχεδόν εγκαταλειμμένος στη φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα τόσο οι εικόνες όσο και άλλα ιερά κειμήλια που υπήρχαν σε αυτόν να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.  Οι εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης της εκκλησίας ξεκίνησαν πριν από  περίπου δύο χρόνια και περιλάμβαναν μεταξύ άλλων  παρεμβάσεις στην οροφή της εκκλησίας,  έργα αποκατάστασης  των διακοσμητικών  της οροφής καθώς και των αγιογραφιών ενώ με μια  πρωτοποριακή μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε  από τους ειδικούς ήρθαν στο φως και άλλες αγιογραφίες οι  οποίες είχαν σκεπαστεί από σοβά όπως οι προσωπογραφίες της Παναγίας, του Χριστού, του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης καθώς και του Αγίου Παύλου.

Το κόστος  τον εργασιών αυτών ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με  δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου   Νικολάου  το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει γνωστό τόσο το πρόγραμμα λειτουργίας του ιερού ναού όσο και το  πρόγραμμα επισκέψεων  για το κοινό  το οποίο θα προσπαθήσουν  τουλάχιστον για  τους θερινούς μήνες να είναι  σχεδόν καθημερινό.

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Πολιτικός σεισμός στην Ευρώπη από τις ευρωεκλογές

Επομενο αρθρο

Ήρθαν, μίλησαν, έφυγαν