Search

Κάθε γωνιά και υποψήφιος- Από την Όλγα Χιώτη

Σκίτσο για τα Πολιτικά: Κώστας Μανιατόπουλος

Αγαπητοί συμπολίτες. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια που βιώνουν τα νησιά μας, το χάος που επικρατεί, η κρίση η ανεργία, η απαξίωση των νέων κι η έλλειψη  συμμετοχής, η γκρίνα ( ναι η γκρίνα κι όχι η γκρίνια) η κριτική επί του καναπέως  των μεγαλύτερων, η «μας ψεκάζουν λογική»,  το «για όλα φταίει ο γείτονας», «για όλα φταίει η κατσίκα του γείτονα», «όλοι είναι άχρηστοι»,  ήταν μερικοί απ’ τους  λόγους,  που με έκαναν να βγω μπροστά κι εγώ με τη σειρά μου,  να μιλήσω γι’ αυτούς που δεν μιλάνε, να μιλήσω εν τέλει πολύ (μιας και το συνηθίζω). Ήταν μερικοί από τους λόγους,  που με κάνουν να αναλάβω δράση.  Ήταν μερικοί απ’ τους λόγους,  που με φέρνουν εδώ να ανακοινώνω τα εξής:
Ωπ ωπ ωπ, δε βάζω υποψηφιότητα (σας την έσκασα).

ΌΜΩΣ , Όμως υποστηρίζω σθεναρά το δικαίωμα όλων των φίλων,  γνωστών κι αγνώστων σημαντικών κι ασήμαντων, συμπαντικών κι ασύμπαντων, διάσημων κι άσημων,  χρήσιμων και άχρηστων, ανεξάρτητων, χρωματισμένων, αγανακτισμένων, λογικών ή ελαφρώς βλαμμένων ( το χω κάνει Τριβιζάς πόετρι εντωμεταξύ) προσγειωμένων αλλά και φαντασμένων,  μορφωμένων και παραμορφωμένων, είναι μακρύς ο κατάλογος άλλωστε.

Τους υποστηρίζω και έχω ξετρελαθεί απ’ τη χαρά μου που σε κάθε γωνιά συναντώ κι έναν υποψήφιο.

Νέοι άνθρωποι να θέτουν τους εαυτούς του στην κρίση και ψήφο των υπολοίπων ειδικά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό δε φωνάζουμε όλοι τόσο καιρό; Δεν κρίναμε ότι μας ορίζουν άσχετοι, διεφθαρμένοι, κλεισμένοι σε γραφεία, ακατάλληλοι, αγνώμονες, επηρμένοι;

Bytheway,  μη χλευάζετε οι υπόλοιποι και μην κοροϊδεύετε. Κάποια στιγμή θα σας πλευρίσουν κι εσάς και κει πάνω στην κάψα της εξουσίας θα θυμηθείτε πως κάποτε κοροϊδεύατε αυτά που θα λουστείτε κι εσείς.

Είναι όλοι τους καλοί αυτοί που είδα; Όχι ευθαρσώς λέω όχι. Ούτε θα τους ψηφίσω.  Όλους όμως όλους τους έχω δει και ακούσει τόσα χρόνια να κρίνουν, να λένε την άποψη τους, γενικά ή εξειδικευμένα για τα πράγματα. Δε θέλω να μάθουν πάνω στην κασίδα μου αν με ρωτάς κάποιοι τι εστί βερύκοκο. Αλλά όλοι αυτοί που είδα πέρασαν από την γκρίνια και την εύκολη κριτική στην δράση. Όλοι τους πήραν μια θέση σε ένα ψηφοδέλτιο πιστεύοντας πραγματικά πως ο λόγος τους έχει αξία. Σεβασμός λοιπόν σε αυτούς που περνούν στην άλλη πλευρά και για μένα που είμαι ρομαντική στην πολιτική (είναι οι αριστοκρατικές καταβολές του άλτερ ίγκο μου μάλλον) σημαίνει πως κάποιοι θέλουν να αναλάβουν δράση και να προσπαθήσουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Σεβασμός σε αυτούς που πιστεύουν πως έχω ιδέα για το πώς μπορούν να μας κάνουν όλους να ζούμε σε ένα όμορφο μικρόκοσμο. Σεβασμός κι ας κριθούν.

Υπάρχει ένας δρόμος που μεσολαβεί που είναι δοκιμασία. Αυτός που θα τεστάρει τις αντοχές των υποψηφίων. Που θα τους κάνει να διαχωριστούν πραγματικά από τα ονόματα που απλά γεμίζουν κατ΄ανάγκη ένα ψηφοδέλτιο κι η πρόταση τους έγινε από ένα αρχηγό ή έναν παρακείμενο με πολύ δυσφορία(γιατί κι αυτοί οι έρμοι καταναλώνουν πολύ σάλιο σε όραμα για να πείσουν )(βέβαια δεν θα κατανάλωναν τόσο πολύ αν δεν είχε νωρίτερα απαξιωθεί η πολιτική και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης)( και ναι αυτό θέλω πολύ να το δω να αλλάζει επομένως ας ξοδέψουν σάλιο και μετά ας κάνουν μαζί το χρέος τους να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό τους και στο όραμα τους).

Καλοί μου υποψήφιοι, δείτε με σοβαρότητα τον ρόλο σας, πιστέψτε σε αυτό κι όλα θα ακολουθήσουν. Οι αγώνες ήταν πάντα για τα ιδανικά. Μην τα ξεχάσετε, πολλαπλασιάστε τα και πριν να κάνετε τον τόπο μας σπουδαίο ξανά, δουλέψτε με τους εαυτούς σας να τους κάνετε σπουδαίους ξανά J

Καλή επιτυχία, σιδεροκέφαλοι και δουλέψτε ομαδικά συνεργαστείτε γιατί αυτό είναι το βασικότερο μήνυμα, κινηθείτε ευέλικτα, να είστε δεκτικοί και διαλλακτικοί, κρατήστε το κεφάλι ψηλά στα δύσκολα αλλά χαμηλά σε όλη σας την πορεία, με ταπεινοφροσύνη και σύνεση.

Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθήστε το πρότυπο του παππού μου που με αγωνία ξυπνούσε την μέρα των εκλογών, πλενόταν,  παρφουμαριζόταν,  χτενιζόταν, έβαζε το κοστούμι του και πήγαινε να ψηφίσει,  πήγαινε να ασκήσει το δικαίωμα του ως γνήσιος δημοκράτης.

Διαλέχτε και ψηφίστε.

Καλό αγώνα σε όλους.