Έντονο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού καταγγέλλουν κάτοικοι στο Σίγρι, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που σημειώνονται βροχοπτώσεις, από τις βρύσες των σπιτιών τους τρέχει καφέ νερό με χώμα, ακατάλληλο για πόση και βασική οικιακή χρήση.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το φαινόμενο δεν είναι στιγμιαίο, αλλά διαρκεί έως και 15 ημέρες μετά την τελευταία βροχή, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των οικογενειών. Όπως αναφέρουν, το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για κατανάλωση, ούτε για μαγείρεμα, ούτε ακόμη και για μπάνιο.
Κάτοικος της περιοχής, πατέρας τριών παιδιών, περιγράφει την κατάσταση:
«Κάθε φορά που βρέχει, οι βρύσες μας τρέχουν καφέ νερό με χώμα. Δεν μπορείς ούτε να πιεις, ούτε να πλυθείς, ούτε να κάνεις μπάνιο. Το πρόβλημα κρατάει τουλάχιστον 15 μέρες μετά τη βροχή. Είμαστε πενταμελής οικογένεια και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε συνεχώς εμφιαλωμένο νερό από τα mini market. Μια εξάδα δεν μας φτάνει. Με τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς, πληρώνουμε και επιπλέον χρήματα για νερό, ενώ καταβάλλουμε κανονικά και τους λογαριασμούς στη ΔΕΥΑΛ».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στην τοπική κοινότητα, εκφράζοντας την απορία του αν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση ή παρέμβαση για την οριστική αντιμετώπισή του.
Οι κάτοικοι ζητούν άμεσες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η καταλληλότητα του νερού, τονίζοντας ότι πρόκειται για βασικό αγαθό και ζήτημα δημόσιας υγείας.







