Αντιδράσεις προκάλεσε έγγραφο του διοικητή της 2ης ΥΠΕ που απαγορεύει δηλώσεις χωρίς έγκριση
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου καταγγέλλει «με οργή και αγανάκτηση» έγγραφο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστου Ροϊλού, με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2025, το οποίο –σύμφωνα με την ανακοίνωση– απαγορεύει στα στελέχη των Μονάδων Υγείας να κάνουν δηλώσεις ή να δίνουν συνεντεύξεις χωρίς την έγκρισή του.
Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου» και «προσβολή της τοπικής κοινωνίας», επισημαίνοντας ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
«Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται άδεια για να πουν αυτό που όλοι βλέπουν: ότι το νοσοκομείο έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιλέγει «σιωπή, συγκάλυψη και επικοινωνιακή διαχείριση μιας κατάρρευσης που οι πολίτες βιώνουν κάθε μέρα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι απαγορεύσεις δεν αποτελούν λύση, υπογραμμίζοντας ότι «η λογοκρισία δεν θεραπεύει τα προβλήματα – τα κρύβει κάτω από το χαλί».
«Η Δημόσια Υγεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός· είναι δικαίωμα όλων και δεν μπορεί να λειτουργεί υπό καθεστώς φόβου ή λογοκρισίας», καταλήγει η ανακοίνωση.