Καταγγελία για άνιση μεταχείριση οδηγών στην προκυμαία της Μυτιλήνης διατυπώνει πολίτης με καταγωγή από το νησί, ο οποίος υποστηρίζει ότι οχήματα με αθηναϊκές πινακίδες αντιμετωπίζονται αυστηρότερα από τη Λιμενική Αστυνομία σε σχέση με οχήματα που φέρουν τοπικές πινακίδες.
Ο Αντώνης Δερνέλλης, κάτοικος Αθηνών και με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, περιγράφοντας περιστατικά που, σύμφωνα με τον ίδιο, δημιουργούν την εικόνα επιλεκτικής εφαρμογής των ελέγχων στάθμευσης στην περιοχή της προκυμαίας.
Όπως αναφέρει, επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τη Μυτιλήνη, όπου διατηρεί κατοικία, και έχει επανειλημμένα διαπιστώσει, κατά την άποψή του, αυστηρότερη αντιμετώπιση αυτοκινήτων με πινακίδες από την Αθήνα.
Ο ίδιος κάνει λόγο για βεβαίωση παραβάσεων στάθμευσης τις οποίες θεωρεί υπερβολικές ή οριακές, ενώ υποστηρίζει ότι την ίδια στιγμή άλλες, πιο εμφανείς παραβάσεις από ιδιωτικά και επαγγελματικά οχήματα με τοπικές πινακίδες δεν αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα.
«Αφιλόξενη εικόνα για τους επισκέπτες»
Αναλυτικά η επιστολή :
Είμαι γέννημα θρέμμα Μυτιληνιός, κατοικώ στην Αθήνα και επειδή έχω χτίσει σπίτι στη Μυτιλήνη, θέλω και φροντίζω να έρχομαι στον τόπο μου κάθε καλοκαίρι. Αρκετές φορές, λοιπόν, είναι παραπάνω από προκλητική η εμπάθεια που δείχνουν τα Οργανα της Λϊμενικής Αστυνομίας ενάντια σε ΙΧ με Αθηναϊκές πινακίδες, στο χώρο της Προκυμαίας. Και αναφέρομαι σε «αστείες» και «τραβηγμένες από τα μαλλιά» παραβάσεις π.χ. στάθμευσης κτλ, όταν ΙΧ, αλλά και κυρίως επαγγελματικά οχήματα, με Μυτιληνιές πινακίδες κάνουν εξώφθαλμες παραβάσεις καθημερινά.
Είναι προφανές ότι στο νησί μας δεν έρχονται επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδίως από την Αθήνα. Εάν αυτό – δηλαδή η προκλητική εμπάθεια εναντίον των μη Μυτιληνιών – είναι ένας ανομολόγητος στρατηγικός στόχος των ιθυνόντων του νησιού, τότε νομίζω είναι από τους λίγους στόχους που έχουν πετύχει για το νησί. Σε περίπτωση, όμως, που είναι κάτι που τυχόν δεν έχει γίνει αντιληπτό, τότε πρέπει να εργασθείτε συστηματικά, και εσείς και οι τοπικοί ιθύνοντες, προκειμένου να εξαλειφθεί. Είναι μια εξαιρετικά και προκλητικά αφιλόξενη συμπεριφορά εκ μέρους σας!







