Καταιγισμός με κλήσεις από Πολωνία σε ελληνικά κινητά

Ύποπτες κλήσεις από Πολωνία και Ολλανδία “χτυπούν” ελληνικά κινητά — οι αρχές προειδοποιούν για νέα τηλεφωνική απάτη.

Τα τελευταία 24ωρα, δεκάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλη την Ελλάδα αναφέρουν συνεχή εισερχόμενα από άγνωστα διεθνή νούμερα, κυρίως από Πολωνία (+48) και Ολλανδία (+3197). Αν και αρχικά μοιάζουν με λάθος κλήσεις, η επανάληψη και το μοτίβο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια: πρόκειται για μια ακόμη οργανωμένη προσπάθεια απάτης, που στοχεύει στην οικονομική εκμετάλλευση ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο στόχος των δραστών είναι απλός: να προκαλέσουν τους πολίτες να καλέσουν πίσω τα ύποπτα νούμερα, οδηγώντας σε υπερχρεώσεις που καταλήγουν σε τρίτους. Σε άλλες περιπτώσεις, οι κλήσεις λειτουργούν ως μέσο phishing, με σκοπό τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Οι ειδικοί ζητούν από το κοινό να μην απαντά σε άγνωστους διεθνείς αριθμούς, να μη δίνει ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία και να μπλοκάρει άμεσα κάθε ύποπτο κλήση. Η έξαρση των περιστατικών δείχνει πως οι επιτήδειοι ποντάρουν στην περιέργεια και τον αιφνιδιασμό — δύο παράγοντες που μπορούν να μετατραπούν σε ακριβά λάθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai