Search

«Κάντε μας την ζωή ποδήλατο»!- 3rd MOLYVOS URBAN MTB RACE

“Ισως το πιο σημαντικό γεγονός που κρύβεται πίσω από τον πολιτικό εναγκαλισμό μας με την ποδηλασία είναι ότι είναι απλώς διασκεδαστικό…”,λέει ο ποδηλάτης και ακτιβιστής Κρις Καρλσον.Και τι πιο διασκεδαστικό απο το να κάνεις ποδήλατο στον Μολυβο!Κάτω από το υπέροχο κάστρο του δεκάδες ποδηλάτες απο όλη τη Λέσβο γέμισαν με χρώματα τα σοκάκια του με σκοπό να διαδώσουν το μήνυμα της ποδηλασίας και στις νεότερες γενιές καθώς ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στα παιδικά πεντάλ…

Η φετινή διοργάνωση του 3ου Ποδηλατικού Γύρου Μολύβου (3rd MOLYVOS URBAN MTB RACE ) που συνδιοργανώθηκε από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου το ΝΠΔΔ Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας με την υποστήριξη του Lesvos Ride, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία….

Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση ήταν διήμερη με την πρώτη μέρα να είναι αφιερωμένη στα παιδιά, (6-13ετών) τους μικρούς μας ποδηλάτες που έτρεξαν μέσα στο αλσύλλιο προσφέροντας χαρούμενο θέαμα σε γονείς και θεατές φωνάζοντας σε όλους «κάντε μας την τα ποδήλατο».

Την δεύτερη μέρα σε ένα μοναδικό ειδυλλιακό περιβάλλον όπως αυτό του Μολύβου ποδηλάτες από όλη την Λέσβο έκαναν πραγματικότητα μια δύσκολη διαδρομή μέσα στα μοναδικά σοκάκια του, κάτω από το επιβλητικό Μεσαιωνικό κάστρο ανάμεσα σε πολύχρωμες αυλές παραδοσιακά αρχοντικά δίπλα από πέτρινες κρήνες και γκρέμνα με θέα το Αιγαίο.

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε στο αλσύλλιο κοντά στο γήπεδο στις 10:30πμ για την μεγάλη διαδρομή με 4 κατηγορίες αγωνιζομένων.

Ποδηλάτες με την μεγάλη συμμετοχή τους απέδειξαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για τον αγώνα και το ποδήλατο και ευχόμαστε το μαγικό αυτό όχημα των ιδεών ( της ανεξαρτησίας, της ευθύνης και της ισορροπίας ) να τους ακολουθεί σε όλη τους την ζωή.

3rd-molyvos-urban-mtb-race_27235124055_o

Στην απονομή παρευρέθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής ενότητας Μήθυμνας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ( Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου), κ. Ταμβακέλλης Μιχάλης, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ, κ. Στεργίου Θεόδωρος ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού κ. Αλατζάς Απόστολος, και ο κ. Αθανάσης Νικόλαος μέλος του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Ο πρόεδρος του Φορέα, Νικόλαος Μόλβαλης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης: την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας , το Νομικό πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, για την συνδιοργάνωση, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον Δήμο Λέβου και το Lesvos Ride για την υποστήριξη, την Ομάδα Περιβάλλοντος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, όλους τους τοπικούς συλλόγους, τους εθελοντές και τα μέλη του Φορέα για την βοήθεια τους και την αφιλοκερδή φιλοξενία που παρείχαν στους προσκεκλημένους, τον Αλητάρχη του Αγώνα Μοιρογιάννη Στρατή, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ομάδα Διάσωσης Λέσβου για την παρουσία τους και το έργο που παράγουν, τον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης την VIVECHROM(Καραντώνης Στυλιανός), καθώς επίσης και τους υπόλοιπους χορηγούς της διοργάνωσης για την πολύτιμη στήριξη τους, και τόνισε μεταξύ άλλων:

« Το ποδήλατο είναι το μέσον και το μέλλον για μια οικολογική φιλοσοφία που μεταδίδεται μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις » Όλοι μαζί

θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, μέσω τέτοιων δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και συγχρόνως στο εγχείρημα που υλοποιεί ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την προώθηση και προβολή του νησιού ως ένας μοναδικός προορισμός.

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν μετά το τέλος όλων των αγώνων. Δόθηκαν μετάλλια στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας και μετάλλια στους επόμενους 3.

3rd-molyvos-urban-mtb-race_26959762340_o

Οι νικητές των κατηγοριών ήταν :

ΑΝΔΡΩΝ: 1 ΣΑΡΑΙΔΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2 ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3 ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΗΣ ΜΑΡΤΙΝ 4 ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ 5 ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΗΣ 6 ΒΟΥΡΣΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 7 ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8 ΤΕΛΩΝΙΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 9 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ 10 ΠΕΠΑΣ ΝΙΚΟΣ 11 ΒΕΗΣ ΝΙΚΟΣ 12 ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13 ΜΩΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 14 ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΟΣ 15 ΠΑΡΤΕΒΙΑΝ ΠΑΥΛΟΣ 16 ΣΙΜΑΝΤΗΡΗΣ ΒΥΡΩΝ 17 ΜΠΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΣ 18 ΔΟΥΚΑΡΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 19 ΓΚΕΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 20 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 21 ΝΤΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 22 ΛΙΤΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ : 1 ΛΑΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 2 ΚΑΜΑΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 3 GIRSMAIR HARALD 4 ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 5 ΜΑΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 6 ΑΚΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7 ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8 ΨΑΡΡΟΣ ΤΑΚΗΣ 9 ΜΑΡΑΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10 ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΟΥΤΡΟΥΠΗΣ 11 ΑΝΕΖΙΝΟΣ ΤΑΚΗΣ 12 ΛΕΟΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ 1 ΖΑΠΡΟΥ ΒΑΣΩ 2 ΖΟΥΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 3 ΚΟΝΤΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

ΕΦΗΒΩΝ 1 ΣΚΟΡΔΟΜΠΕΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 2 ΚΥΛΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3 ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 4 ΤΕΛΩΝΙΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5 ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΛΕΟΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 7 ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ 8 ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 9 ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ,

ΠΑΙΔΩΝ: 1 ΜΟΛΒΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ 2 ΤΑΤΑΣ ΤΑΣΟΣ 3 ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

SUPER ΠΑΙΔΩΝ: 1 ΑΨΩΚΑΡΔΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 2 ΜΠΟΥΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 3 ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΜΙΝΙ: 1 ΙΩΣΗΦΕΛΛΗΣ ΦΩΤΗΣ 2 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ 3 ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

GIRLS: 1 ΑΨΩΚΑΡΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ 2 ΚΩΣΤΑΚΗ ΣΙΜΩΝΗ 3 ΜΠΟΥΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

JUNIOR: 1 ΑΨΩΚΑΡΔΟΥ ΑΘΗΝΑ 2 ΔΟΥΚΑΡΕΛΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

SUPER JUNIOR: 1 ΒΟΥΡΣΟΥΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

2 ΓΙΓΚΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 3 ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά και ανανεώθηκε το ποδηλατικό ραντεβού για την επόμενη χρονιά με πολλές εκπλήξεις .