Search

“Κάντε Αθλητισμό στους Ελαιώνες μας”: Έρχεται το Lesvos Trail

Με σύνθημα  “Κάντε αθλητισμό στους Ελαιώνες μας” o F. O. O. T (Fit On Olive Trails) δικτυώνει τέσσερις αγώνες δρόμου, οι οποίοι πραγματοποιούνται από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο στην Ιταλία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα και τη Μάλτα, δηλαδή τέσσερις χώρες που χαρακτηρίζονται από την καλλιέργεια της Ελιάς.Το δίκτυο FOOT, είναι μία επωνυμία που αναπτύχθηκε από το έργο H.O.S.T. – the Heritage of Olive Tree – Η κληρονομιά της ελιάς στον Αειφόρο Τουρισμό, ώστε να προωθήσουν τέσσερις Μεσογειακούς τουριστικούς προορισμούς έχοντας ως άξονα την κληρονομιά του ελαιόδεντρου και τις δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, με ειδική αναφορά στα αθλήματα δρόμου.  Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, ΕΤΑΛ Α.Ε. μέσω του προγράμματος “HOST”, – Ο Ελαιώνας ως παράγοντας βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. με μία διακρατική σύμπραξη της Ιταλίας, Μάλτας Σλοβενίας και Ελλάδας επιχειρούν για πρώτη φορά στη Λέσβο την πρώτη διεθνή διοργάνωση Αγώνα Δρόμου Βουνού.

lesvos9

“Το “LESVOSTRAIL 2016″, Μια νέα πρόσκληση που σχεδιάζεται προσεκτικά ξεκινά και επίσημα να δημοσιοποιείται. Ένα μεγάλο Αθλητικό Γεγονός, μια συλλογική προσπάθεια φορέων της Λέσβου να αναδείξουν τον Αθλητισμό και την μοναδική Λεσβιακή φύση, τους ελαιώνες της, τη θάλασσα και τα μονοπάτια της φύσης, την ποιοτική και εναλλακτική επιχειρηματική προσέγγιση στην επισκεψιμότητα”.λένε οι διοργανωτές 

Με διάφορες αποστάσεις και βαθμό δυσκολίας οι διαδρομές εξελίσσονται και σε πολλά μονοπάτια του νησιού συνδέοντας τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σημεία ενδιαφέροντος και τα όμορφα χωριά της Λέσβου. Μια σημαντική ιστορική κληρονομιά που συνδέει δύση και ανατολή σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.Η διαδρομή της Λέσβου, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το Αιγαιοπελαγήτικο νησί, τρέχοντας το. Όμορφες παραλίες και βουνά, πεύκα και δάση από καστανιές, ηφαιστειακά και αρχαιολογικά τοπία, καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο από μονοπάτια πεζοπορίας.

Βασικός πρωταγωνιστής στη Διαδρομή-Αγών της Λέσβου είναι το δέντρο της Ελιάς και οι Ελαιώνες της, πάνω από 10 εκ ελαιόδεντρα στο νησί χαρακτηρίζουν ένα από τα πλέον πλούσια οικοσυστήματα της Μεσογείου. Ένα εκτεταμένο δίκτυο Διαδρομών με σήμανση από το πρόγραμμα “ΟΙΚΟΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ”.

lesvos4

Η διακρατική διαδρομή της ελιάς, είναι ένα ταξίδι στην ανακάλυψη του «πράσινου χρυσού» της Μεσογείου. Για πολλούς αιώνες η φύτευση ελαιοδέντρων ήταν η κύρια επιδίωξη στην περιοχή της Μεσογείου, η χαρακτηριστική τους διάταξη, έγινε από τους ανθρώπους τεχνητά, έτσι ώστε να διευκολύνει τη συγκομιδή τους, με αποτέλεσμα να συμβάλει στη διαμόρφωση του τοπίου των αγροτικών περιοχών, συμβάλλοντας ώστε να γίνει ορόσημο για αυτές τις περιοχές. Την περίοδο εκείνη, οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη παραγωγή ελαιολάδου δομούν μέρα με τη μέρα τη ζωή στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις ακτές της Σλοβενίας και της Μάλτας, όπου ο αργός ρυθμός ζωής και των απλών απολαύσεων μπορεί πραγματικά να εκτιμηθεί.

Η παραγωγή του ελαιόλαδου, είναι συχνά μια οικογενειακή υπόθεση, μία παράδοση που πέρασε από γενιά σε γενιά, και αποτελεί τη καρδιά για μια από τις παλαιότερες γαστρονομικές κουλτούρες, τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία τιμάται ως μία από τις πιο υγιεινές διατροφές παγκοσμίως.

“Ακολουθώντας τη διαδρομή του ελαιολάδου, είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε την ιστορία, τη κουλτούρα, τον τρόπο ζωής και τις βαθιές κοινές ρίζες των Μεσογειακών χωρών, επιλέγοντας να το κάνετε μέσω του δικτύου FOOT, συμβάλλετε στην υποστήριξη ενός βιώσιμου μοντέλου τουρισμού, το οποίο νοιάζεται και σέβεται το τοπικό οικοσύστημα και τις παραδοσιακές δραστηριότητες. Το δίκτυο FOOT προσφέρει μία εξατομικευμένη εμπειρία, που έρχεται σε επαφή με τη φύση και τη τοπική κοινωνία”.

Στην Ιταλία:

Μια συναρπαστική εμπειρία που αποτελείται από δύο ξεχωριστές διαδρομές μήκους 45,5km και 26,5km αντίστοιχα. Μέσω των διαδρομών θα ανακαλύψετε κάθε κρυμμένη σπιθαμή της Τοσκάνης, ελαιόδεντρα που έχουν αντέξει μέσα στους αιώνες, πευκοδάση, αρχαία μοναστήρια και ιαματικές πηγές. Ελάτε να τρέξουμε μαζί, σας περιμένουμε!

Στη Σλοβενία
 Η διαδρομή στην περιοχή της Istrian, είναι μία ανεκτίμητη εμπειρία, τόσο για αυτούς που θέλουν να τρέξουν όσο και για αυτούς που θέλουν να τη παρακολουθήσουν. Η διαδρομή εξαπλώνεται ανάμεσα σε αμπελώνες και ελαιώνες, παράλληλα με την ακτογραμμή, με θέα που κόβει την ανάσα. Ελάτε να απολαύσετε τη παγκοσμίως ξακουστή φιλοξενία των κατοίκων της Istrian!
Στη Μάλτα
Η πόλη της Μάλτας, είναι διάσημη για την ετήσια γιορτή που τιμά την παράδοση του ελαιολάδου. Ελάτε και τρέξτε κάτω από αρχαία ελαιόδεντρα και κάντε τη διαμονή σας απολαυστικά γευστική, με μία επίσκεψη σας, στο ψαροχώρι του Masaxlokk ή στις φυσικές «πισίνες» του Αγίου Πέτρου (St. Peters).

Στη Λέσβο

Διαδρομή Α’: LESVOSTRAIL

ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 09.10.2016 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 08:00
ΤΟΠΟΣ: ΜΟΛΥΒΟΣ, ΕΥΤΑΛΟΥ, ΣΥΚΑΜΙΝΙΑ, ΒΑΦΕΙΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΟ (ΑΛΣΥΛΙΟ)-ΣΥΚΑΜΙΝΙΑ-ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ (ΒΙΓΛΑ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)-ΒΑΦΕΙΟΣ-ΜΟΛΥΒΟΣ (ΑΛΣΥΛΙΟ) 37 χλμ.
• 25 ευρώ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 20.07.2016
• 30 ευρώ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 20.08.2016
• 35 ευρώ για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 20.09.2016

 

Διαδρομή Β’: LESVOSRUNNING
ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 09.10.2016 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10:30
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΟΛΥΒΟΣ, ΑΛΣΥΛΛΙΟ-ΔΙΑΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΟΛΥΒΟΣ ΑΛΣΥΛΛΙΟ, 4.ΧΛΜ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ, (για το T-shirt του πακέτου, υποχρεωτική εγγραφή έως τις 30.09.2016)

Μία κατηγορία “δυναμικό βάδην”, ανεξαρτήτως ηλικίας
ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 09.10.2016 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10:45
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΟΛΥΒΟΣ, ΑΛΣΥΛΛΙΟ-ΔΙΑΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΟΛΥΒΟΣ ΑΛΣΥΛΛΙΟ, 4.ΧΛΜ
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ, (για το T-shirt του πακέτου, υποχρεωτική εγγραφή έως τις 30.09.2016)

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΜΟΛΥΒΟΥ, 600 μέτρα.
ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 09.10.2016 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10:45
Κατηγορίες Αθλητών: Αγόρια/Κορίτσια: 10-15 ετών.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ, (για το T-shirt του πακέτου, υποχρεωτική εγγραφή έως τις 30.09.2016)

Για εγγραφές:

http://www.lesvostrail.eu/el-gr/