Καλοκαιρινές αποδράσεις στη Λέσβο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Μυτιλήνης  βρίσκεται  ένα από τα ομορφότερα μέρη της Λέσβου όπου τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Πρόκειται για τη Χαραμίδα,  μια περιοχή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα συνθέτοντας  ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον απείρου κάλλους.

Η παραλία της είναι μία από τις πιο οργανωμένες στο νησί, καθώς διαθέτει καντίνες, beach bar αλλά και χώρους διασκέδασης (όπως beach volley κ.α), έτσι ώστε ο κάθε λουόμενος να περνάει ευχάριστα την ώρα του και να απολαμβάνει το μπάνιο του. Όλα αυτά  καθιστούν, κάθε καλοκαίρι, την παραλία της Χαραμίδας   πόλο έλξης για πολλούς νέους και νέες, οικογένειες αλλά και ανθρώπους που θέλουν να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους κάνοντας το μπάνιο τους.

Παράλληλα στην περιοχή υπάρχουν  ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και καταστήματα εστίασης  όπου οι επισκέπτες  μπορούν να απολαύσουν  οργανωμένα τις διακοπές τους.

Κατά τη χειμερινή περίοδο η Χαραμίδα ελκύει τον κόσμο και για το βουνό της, αλλά και για την θάλασσα της. Πολλοί άνθρωποι το χειμώνα κάνουν το λεγόμενο “trekking” στο βουνό, δηλαδή πεζοπορίες, ποδηλατικές διαδρομές, ακόμη και ιππασία. Παράλληλα μια άλλη χειμερινή δραστηριότητα είναι το “Scuba diving”. Η παραλία της Χαραμίδας κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένας προορισμός για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να κάνουν καταδύσεις, καθώς είναι η πλέον ενδεδειγμένη παραλία  για τέτοιες δραστηριότητες.

 

Άγιος Ερμογένης

Λίγο πιο πέρα  μέσα σε έναν γραφικό κόλπο βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ερμογένη.  Με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα, πράσινα νερά (που παίρνουν το χρώμα τους από τα πεύκα που πλαισιώνουν τον κόλπο) και άμμο, ο Άγιος Ερμογένης μαγεύει τους επισκέπτες που θέλουν ν’ απολαύσουν το μπάνιο τους σ’ αυτή την  ήρεμη γωνιά της Λέσβου.

 

Παραλία «Νησέλι»

Άλλη μια παραλία λίγο πριν από τη Χαραμίδα βρίσκεται  κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα μέσα στα πεύκα που κυριολεκτικά φτάνουν μέχρι την άκρη της θάλασσας. Πρόκειται για την παραλία Νησέλι  με τη γνωστή καντίνα «Καρπούζι» όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τα καταγάλανα νερά κάνοντας τα αγαπημένα του σπορ.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Aναγκαίες οι πεζοδρομήσεις στο ιστορικό Κέντρο- Λαδάδικα

Επομενο αρθρο

Ο “Πλάτανος” των προσφύγων-ΒΙΝΤΕΟ