Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου τίμησε 14 σωματεία υγείας της Λέσβου σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, συνδέοντας την τέχνη με την ψυχική και σωματική ευεξία.
Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου (Ε.Λ.Α.) διοργάνωσε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σχέση λογοτεχνίας και υγείας, τιμώντας τα 14 μη κερδοσκοπικά σωματεία υγείας της Λέσβου για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και ανέδειξε τη συμβολή του εθελοντισμού, της τέχνης και της δημιουργίας στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Μιχαήλ-Άνθιμος Δήσσος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Νίκος Αλεξανδρής και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρούλα Ιωακείμ, ενώ η Πρόεδρος της Ε.Λ.Α. Στέλλα Πετρίδου υπογράμμισε την αξία της σύνδεσης λογοτεχνίας και υγείας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιατρός και συγγραφέας Μάκης Αξιώτης, ο οποίος μίλησε για την επίδραση της λογοτεχνίας στην ψυχική υγεία.
Ακολούθησαν τιμητικές απονομές στα σωματεία:
- Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας & Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Ν. Λέσβου
- Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου
- Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «η Κυψέλη»
- Α.Μ.Κ.Ε. «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ»
- Σύλλογος Ατόμων με Προβλήματα Ακοής «ΑΗΧΟΣ»
- Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου
- «Βοήθεια για το Παιδί και τον Έφηβο – Help»
- Σύλλογος «ΕΛΠΙΖΩ» – Σκλήρυνση κατά Πλάκας
- Λεσβιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων «Η Ηώς»
- Σύλλογος «ΣΥΝ-εξέλιξη» – Γονείς & φίλοι με αυτισμό
- Σύλλογος «Άγκυρα» – ΙΦΝΕ & Παθήσεις Πεπτικού
- Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασία «ΦΛΟΓΑ» – Παράρτημα Λέσβου
- «ΡΟΖ Δύναμη» – Σύλλογος Γυναικών με Νεοπλασία
- Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Γαϊτανάκι»
Η βραδιά περιλάμβανε επίσης μουσικές παρεμβάσεις από την Αννίτα Ματζουράνη και τη μαθήτρια Έλλη Μουστούκη, ενώ την παρουσίαση συντόνισε η Χρύσα Τσαμπίρα. Σημαντική ήταν και η ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τη Μάρω Παπαδημητρίου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έκθεση φωτογραφίας και έργων μελών της Ε.Λ.Α., αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους.