Στις 24 Φλεβάρη η συνέλευση – Στις 28 Φλεβάρη η απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Σαπφούς
Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση και στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη καλεί τα μέλη της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία των Τεμπών.
Η Γενική Συνέλευση του σωματείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για την Παρασκευή 28 Φλεβάρη στις 12:00 στην Πλατεία Σαπφούς.
«Τα καθημερινά Τέμπη στους χώρους δουλειάς»
Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση επισημαίνει ότι η τραγωδία των Τεμπών δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά – όπως αναφέρει – αποτέλεσμα πολιτικών που θέτουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Κάνει λόγο για συνεχιζόμενα εργατικά δυστυχήματα, ελλείψεις μέτρων ασφάλειας και υποδομών, καθώς και για ευθύνες που, όπως υποστηρίζει, βαραίνουν διαχρονικά κράτος και εργοδοσία.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις πολεμικές δαπάνες και στις ελλείψεις σε βασικές δημόσιες υποδομές, με το σωματείο να υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους, χωρίς να εισακουστούν.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου τονίζει ότι η περσινή πανελλαδική απεργία αποτέλεσε σημαντικό σταθμό και καλεί σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, με στόχο – όπως σημειώνει – την απόδοση ευθυνών για τα Τέμπη και τη βελτίωση των όρων ασφάλειας και εργασίας.
«Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, καλώντας «όλες και όλους» να συμμετάσχουν τόσο στη συνέλευση όσο και στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη.







