Και η Λέσβος στον στόχο της τηλεφωνικής απάτης

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Πολλά τα κρούσματα και στη Μυτιλήνη, από αυτό το νέο είδος απάτης που έχει εξελιχθεί αρκετά και πλέον οι απατεώνες αποσπούν μέχρι και μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά εξαπατώντας από το τηλέφωνο κυρίως ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι το παιδί τους έχει μπλεξίματα με τον νόμο, για παράδειγμα από την εμπλοκή του σε κάποιο ατύχημα.

Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι αστυνομικοί ή άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, ενώ το θράσος τους είναι τόσο μεγάλο που φτάνουν στο σημείο να προσποιηθούν ότι είναι και το ίδιο το παιδί των θυμάτων τους! Μάλιστα μέχρι και η αστυνομία έφτασε στο σημείο να βγάλει σχετικό ενημερωτικό σποτ στην τηλεόραση!

Τα δύο σποτ (τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό) δημιουργήθηκαν με αφορμή περιστατικά στα οποία επιτήδειοι, προσποιούμενοι τηλεφωνικά τους αστυνομικούς ή/και άλλους κρατικούς λειτουργούς, αποσπούν χρήματα κυρίως από ηλικιωμένους πολίτες, προφασιζόμενοι ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι νομικές συνέπειες σε βάρος συγγενή τους (συνήθως του παιδιού τους), που δήθεν προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Τα σποτ αναπαριστούν τη μεθοδολογία των δραστών και περιέχουν χρήσιμες συμβουλές ώστε οι πολίτες να αναγνωρίζουν τη συγκεκριμένη μορφή απάτης, να αποφεύγουν το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους και παράλληλα να συμβάλλουν στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων.

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Μια καμπάνια πάει τη Λέσβο ακόμη πιο ψηλά! After All, it΄s still the Aegean…

Επομενο αρθρο

Η “Νεκρή ζώνη” του Χάρολντ Πίντερ στο Δημοτικό Θέατρο