Κ. Μουτζούρης: «Η ιστορική μνήμη των γεγονότων διατηρείται αναλλοίωτη, για τους λαούς τους άξιους της ιστορίας τους”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αφορμή την ιστορική επέτειο εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω δήλωση.

«Η ιστορική μνήμη των γεγονότων διατηρείται αναλλοίωτη, για τους λαούς τους άξιους της ιστορίας τους.  Αποτελεί χρέος μας να αποδίδουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για πανανθρώπινες αξίες και τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Έχοντας υπηρετήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής και Πρύτανης του Ε.Μ.Π., πιστεύοντας ακραδάντως στην σπουδαιότητα του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας, θεωρώ πως η εξέγερση των φοιτητών  το 1973, ως αποκορύφωμα του αγώνα τους, κατά του Δικτατορικού Καθεστώτος της εποχής,  ενέπνευσε και απετέλεσε την απαρχή πολλών αγώνων για τις γενεές που ακολουθούν.

 Το σύνθημα  των φοιτητών  για «Ψωμί, Παιδεία , Ελευθερία» στέκεται διαχρονικό στις δυσκολίες των ημερών που διέρχεται η Ελλάδα και επιτάσσει, να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια που ξεκίνησαν με την αυτοθυσία τους, από όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται ο καθένας.  Ο αγώνας για μια κοινωνία δικαίου, με αρχές και αξίες, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ευημερία για τα μέλη της συνεχίζεται».

Προηγουμενο αρθρο

Γιάννης Μπουρνούς: “Τιμή και δόξα στους νεκρούς μας”.

Επομενο αρθρο

«Tο Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική»