Και με διάταξη η σχολή Τουρισμού στη Χίο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο οποίο περιλαμβάνεται και διάταξη (άρθρο 26) με την οποία ιδρύεται το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Σχολή Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

«Με αυτή την εξέλιξη ικανοποιείται από την κυβέρνηση το πάνδημο αίτημα για επανίδρυση του Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2013 από την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και διανοίγονται μια σειρά από θετικές προοπτικές για το Πανεπιστήμιο αλλά και την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ιδιαιτέρως θετικό είναι το ότι προβλέπεται η άμεση έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, δηλαδή από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18″, σημειώνεται σε δελτίο τύπου του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέα Μιχαηλίδη .

«Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και ρύθμιση για σπουδαστές των ΕΠΑΛ (ειδικότητες Πλοιάρχων και Μηχανικών, Γ΄ και Δ΄ τάξη) που απασχολούνται ως ναυτικοί. Το ζήτημα αυτό αφορά ένα σημαντικό αριθμό σπουδαστών του νησιού μας, οι οποίοι υπάγονταν έως τον Ιούνιο 2016 στο καθεστώς των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων». Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η διάταξη (άρθρο 12) προβλέπει πως δεν υπολογίζονται οι απουσίες τους για την περίοδο που ταξιδεύουν», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

Πηγή: ΕΡΤ

Προηγουμενο αρθρο

Οικοδομικές εργασίες εν ώρα μαθήματος στο Μουσικό Σχολείο

Επομενο αρθρο

Εκτονώνεται σταδιακά ο Εγκέλαδος-Τι πρέπει να κάνουμε την ώρα του σεισμού