“Ο τόπος σου, αν έχεις θέληση, μπορεί να σου προσφέρει και να αποδώσει ένα υγιές μέλλον”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Kλέλια Ιορδάνου –  επιχειρηματίας(ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ).

Αν και νέα έχει αποδείξει ότι η «δουλειά κάνει τον αφέντη…»!

Αναλαμβάνοντας τα ηνία της  επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης που έχει στήσει εδώ και χρόνια ο πατέρας της, Ιορδάνης Ιορδάνου, η ίδια με τον αδελφό της Ηλία, έδωσε  μια νέα προοπτική στην  ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Με νέες ιδέες και προτάσεις, με πολύ δουλειά αλλά και με ξεχωριστό αντικείμενο ο καθένας από τα αδέλφια,  σχεδιάζουν με συνέπεια την εμπορική τους παρουσία στο χώρο. Είναι όμως όλα εύκολα  όταν αναλαμβάνει κανείς μια έτοιμη δουλειά ή πρέπει να αντιμετωπίσει παγιωμένες θέσεις που δεν αλλάζουν τόσο εύκολα; Η ίδια μας απαντάει.

Πολλοί θεωρούν ότι το να  αναλάβεις μια οικογενειακή επιχείρηση είναι μια εύκολη υπόθεση. Εσύ ως μια νέα παρουσία στη δραστηριότητα αυτή τι άλλαξες με τη συμμετοχή σου;

 

Κ. Ι. : Δεν θα έλεγα  ότι το να ανήκεις σε μια οικογενειακή επιχείρηση είναι τόσο εύκολο, όμως είναι βασικό στις μέρες που διανύουμε να υπάρχουν δικές σου υποδομές. Είναι λογικό όταν υπάρχουνε νέα μέλη  μέσα στην εργασία, να επιφέρουν αρκετές αλλαγές και ιδιαίτερα στην υλοποίηση νέων ιδεών και προτάσεων για να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες και καλύτερη επικοινωνία με τους πελάτες. Είναι πολύ σημαντικό να ακούς καλά σχόλια για τη δουλειά σου και να επιζητάς να γίνεσαι καθημερινά καλύτερη. Η ποιότητα και η καλή εξυπηρέτηση με νέες προτάσεις και πιο οργανωμένες είναι αυτό που επιζητά πλέον η αγορά.

 

Ήταν επιλογή σου να παραμείνεις στο νησί ή απόφαση επιβίωσης;

 

Κ. Ι.:  Ήταν επιλογή μου να μείνω στο νησί. Η οικογένεια μου δούλεψε πολύ σκληρά για να καθιερωθεί στο χώρο του εμπορίου  και φυσικά με τα χρόνια θεώρησα καθήκον μου να μείνω και να συνεχίσω την δουλειά τους με καλύτερες προοπτικές και ανάπτυξη  του έργου των γονιών μου. Το νησί για μένα είναι ένας ευλογημένος τόπος που σου παρέχει αρκετά πράγματα χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις και χαίρομαι που επέλεξα να μείνω.

 

Θεωρείς ότι η κρίση μπορεί να αναδείξει μια επαγγελματική δραστηριότητα;

Μέσα από την κρίση γεννιούνται πολλές επιχειρήσεις και όπως  βλέπουμε και στο νησί, από νέους ανθρώπους. Όταν δουλεύεις σωστά και προσαρμοσμένα με τις συνθήκες της εποχής,  σίγουρα μπορείς να αναδειχθείς και να επιβιώσεις αξιοπρεπώς.

 

Τι είναι εκείνο που κερδίζεις με το να ζεις στην επαρχία;

Το να ζεις στην επαρχία και ειδικά σε νησί  μάλλον είναι θαύμα. Η φιλικότητα, η ζεστασιά των ανθρώπων είναι μοναδικό. Τα παιδιά μεγαλώνουν σε καλύτερες συνθήκες, με παιχνίδι και χωρίς ιδιαίτερη εγκληματικότητα.  Θεωρώ πως και οικονομικά ζούμε, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι αξιοπρεπώς. Ακόμα περισσότερο δεν υπάρχει φόβος για εγκλήματα όπως κλέψιμο σπιτιού, απαγωγές κλπ. Συνεπώς κερδίζεις αρκετή ηρεμία ψυχής και μια ήσυχη ζωή απαλλαγμένη από το άγχος των μεγαλουπόλεων.

 

 

ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τι πιστεύεις ότι λείπει από το νησί;

Από το νησί λείπουν πιο οργανωμένα πάρκα και περιποιημένα για να απολαμβάνουν περισσότερο το παιχνίδι τα παιδιά μας. Σίγουρα  ένα κενό που παρουσιάζει επιπλέον είναι η πιο προσιτή τιμή των εισιτηρίων, είτε ακτοπλοϊκών, είτε αεροπορικών για μεγαλύτερη προσέλευση ατόμων στο νησί μας. Σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν μειονεκτήματα, αλλά δεν γίνεται να είναι όλα ιδανικά.

 

Τι θα έλεγες στους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν την τύχη τους;

 

Θα έλεγα πως είναι λάθος και μεγάλο κι όλας. Είναι σπουδαίο να μείνεις στον τόπο σου και να παλέψεις σκληρά αρχίζοντας από τον πρωτογενή τομέα και να δημιουργήσεις, αφού άλλωστε το νησί ανέκαθεν στηριζόταν στην αγροτική παραγωγή. Ο τόπος σου  αν έχεις θέληση, μπορεί να σου προσφέρει και να αποδώσει ένα υγιές  μέλλον. Στο εξωτερικό, από όσο  γνωρίζω, μπορείς απλά να επιβιώσεις. Το ίδιο μπορείς να  κάνεις και στον τόπο σου βοηθώντας τον να ανοίξει τον δρόμο για τις νεότερες γενιές.

Προηγουμενο αρθρο

Ο Αριστοτέλης (με τις όρθες και τα δελφίνια) στην Πύρρα ΙΙΙ

Επομενο αρθρο

Εκδήλωση στο Θεομήτωρ