Ημερίδα στη Μυτιλήνη για τις πρώιμες ενδείξεις αυτισμού και τη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης

Ημερίδα με θέμα «Πρώιμες Ενδείξεις Αυτισμού: Η αξία της Διεπιστημονικής Προσέγγισης» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 18:00, στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη. Τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης «Λέξημα», σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Therabloom».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση γύρω από την έγκαιρη αναγνώριση των πρώιμων ενδείξεων του αυτισμού, καθώς η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την αναπτυξιακή πορεία του παιδιού και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα ολόκληρης της οικογένειας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε παιδιάτρους, εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδαγωγούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενισχύσει τις γνώσεις του σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση ενδείξεων του Φάσματος του Αυτισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν:

  • Οι πρώιμες ενδείξεις αυτισμού στη βρεφική και νηπιακή ηλικία.
  • Η σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης και παραπομπής.
  • Το μοντέλο της διεπιστημονικής συνεργασίας και τα οφέλη του για το παιδί και την οικογένεια.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι:

  • Γιώργος Πυλαρινός, Παιδοψυχίατρος
  • Βαλεντίνα Βεκρή, Ψυχολόγος MSc
  • Χρήστος Μούτσης, Εργοθεραπευτής (MA, BSc)
  • Αδριανή Χατζηεμμανουήλ, Λογοθεραπεύτρια

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί ενημερωτικό υλικό, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης συμμετοχής κατόπιν αιτήματος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ