Ηφαίστειο Ανεμώτιας: Επισκεφθείτε το ανακαινισμένο οινοποιείο!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:
Με τον καιρό να’ναι κόντρα…Μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες, αγωνίες και κόπους ετών από τα δραστήρια μέλη της Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας Λέσβου, οι εγκαταστάσεις της και ο χώρος του οινοποιείου ανακαινίστηκαν και αναδιαμορφώθηκαν..
Οι επισκέπτες έχουν πλέον πρόσβαση στις αναζωογονημένες και φιλόξενες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, ώστε να ενημερωθούν για το εγχείρημα, τις παραγωγικές του δραστηριότητες, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν τα παραδοσιακά του προϊόντα.
Ο Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας «Ηφαίστειο Ανεμώτιας», ξεκίνησε τη λειτουργία του στο χωριό Ανεμώτια του Δήμου Δυτικής Λέσβου το φθινόπωρο του 2017, όταν μία ομάδα νέων ανθρώπων αυτο-οργανώθηκε αναλαμβάνοντας συλλογικά τη διαχείριση των αμπελοοινικών προϊόντων της. Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, σκέφτηκαν ότι η αναβίωση και η επαγγελματική ενασχόληση με την παραδοσιακή αμπελουργία, την οινοποίηση και τον βιοτουρισμό, στο πλαίσιο ενός Συνεταιρισμού, θα αποτελέσει μία εναλλακτική δραστηριότητα βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην προστασία και στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, με πρωτίστως θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και με οικονομικό όφελος για την τοπική κοινότητα αλλά και για την ευρύτερη περιφέρεια της βορειοδυτικής Λέσβου.
Για περισσότερες πληροφορίες στο site της Κοιν.Σ.Επ. https://ifestio-anemotias.com/
Προηγουμενο αρθρο

«Ιστορίες από καρσί» στο Βυζαντινό Μουσείο Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

1Xbet Azerbaycan MƏRC SAYTI GİRİŞ 1xbet azerbaycan mobil uygulama yukl