Search

Οι βετεράνοι της Μπάρτσα στη Μυτιλήνη!

Ένα διαφορετικό… “El Clasico” θα διεξαχθεί εδώ στη Μυτιλήνη την Πέμπτη στις  6.30μ.μ  στο Δημοτικό Στάδιο ανάμεσα στη διάσημης ομάδας FC Barcelona και επιλέκτων της Εθνικής Ελλάδος. Με μότο “Sport Welcomes” («ο αθλητισμός καλωσορίζει») η εκδήλωση έχει ως στόχο να τιμήσει τους πολίτες της Λέσβου για τη συνεισφορά τους στην προσφυγική κρίση και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει ότι αποτελεί μια παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Λέσβου, το Ίδρυμα Ποδοσφαιρικής Ομάδας Barcelona (Fundacio FC Barcelona), και της Ένωσης Παικτών της FC Barcelona, και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα Barcelona με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

«Είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με την παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρική ομάδα της Barcelona, που διαθέτει εκατομμύρια φιλάθλους ανά τον κόσμο, η οποία στέλνει μία ομάδα βετεράνων παικτών της στη Λέσβο. Ταυτόχρονα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.) ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και συγκέντρωσε μια ομάδα δημοφιλών παικτών που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παίζοντας στην Εθνική Ελλάδος αλλά και σε επαγγελματικά πρωταθλήματα.

 

Θέλω όμως εδώ να υπογραμμίσω πως η παρουσία των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων προσφέρει μία ακόμα ευκαιρία στην Λέσβο να προβληθεί παγκοσμίως, δείχνοντας ότι το νησί μας έχει κατορθώσει να επιστρέψει στην κανονικότητα, σημειώνοντας μία σταθερή αύξηση του αριθμού των τουριστών διεθνώς.

Η Λέσβος δεν είναι απλώς μια ελκυστική επιλογή για καλοκαιρινές διακοπές, καθώς διαθέτει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, αλλά επιπλέον αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για όλο το χρόνο προσφέροντας μια πληθώρα διαφορετικών επιλογών. Η Λέσβος διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό αρχαίων και μεσαιωνικών μνημείων, ιστορικές εκκλησίες και μοναστήρια, φυσικές θερμοπηγές, ένα μοναδικό Εθνικό Πάρκο που το επισκέπτονται παρατηρητές πουλιών από όλο τον κόσμο καθώς και το παγκοσμίου φήμης Απολιθωμένο Δάσος που αποτελεί σημείο αναφοράς του νησιού, μιας και είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα του κόσμου» σημείωσε ο κ. Γαληνός.

Το πρωί της 8ης Ιουνίου, η ομάδα της Barcelona θα επισκεφθεί τον χώρο της φιλοξενίας προσφύγων στο Καρά Τεπέ, ενώ θα οργανώσει εκπαιδευτικό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα για παιδιά από την Λέσβο και από τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

· Σουλογάννης Γεώργιος

· Παχατουρίδης Θεόδωρος

· Μαρινάκης Πέτρος

· Ζαφειράκης Άγγελος

· Κούτσης Γεώργιος

· Τζιωρτζόπουλος Σταύρος

· Χλωρός Ιωάννης

· Λυμπερόπουλος Νικόλαος

· Αμανατίδης Ιωάννης

· Φραντζέσκος Κων/νος

· Πούλιος Κων/νος

· Νιόμπλιας Νικόλαος

· Καρασαββίδης Θεόφιλος

· Σίνισα Γκόγκιτς

· Παπαδόπουλος Βασίλειος

· Κοπιτσής Χάρης

· Ζελενίτσας Χαράλαμπος

· Λουκάς Βύντρα

ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

· Haruna Babangida

· Mario Alberto Rosas

· Sebastian Herrera

· Jose Perez Serer

· Salvador Miracle

· Javier Delgado

· Jordi Ferrón

· Jordi Martínez

· Òscar Ollés

· Juan Jesus Blanquera

· Sergio Pérez

· Sergio Chavarria

· Juan Antonio

Cañadas

· Eduardo Juan

· Josep Palau

· Ignacio Grifé

· Enrique Castella

· Aloísio Pires Alves

· Juliano Belletti

· Edmilson Jose Gomes