Η Σμύρνη φέρνει πιο κοντά τη….Θεσσαλόνικη στη Λέσβο

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Το Επιμελητήριο Λέσβου, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και μετά την επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μυρσινιάς με τον κ. Γιώργο Θεοδόση, Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας LEVANTE FERRIES, που θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει, την ένταξη του Λιμανιού της Μυτιλήνης ως ενδιάμεσο σταθμό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, κάτι που επιτεύχθηκε μετά από έντονες και διαρκείς διαβουλεύσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, τόσο με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία, όσο και με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση της Μυτιλήνης με την Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα και φυσικά προστίθεται άλλη μια σύνδεση με τη Σμύρνη, με ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της Λέσβου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Διοίκηση της Εταιρείας, δήλωσε ότι: «Η απόφαση αυτή της Εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα το Επιμελητήριο προς την κατεύθυνση αυτή, μέσα από διαρκείς διαβουλεύσεις και συνεχή επικοινωνία με την Διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τέλος ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.
Γιάννη Πλακιωτάκη για τη συμβολή του στην επίτευξη αυτής της σύνδεσης».

Τέλος για πρώτη φορά  φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυτιλήνης με Λήμνο και Θεσσαλονίκη με δρομολόγιο  που προγραμματίζει η  Seajets με  ταχύπλοο Σύμφωνα με   πληροφορίες το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιουλίου και θα ισχύει κάθε Τρίτη μια φορά την εβδομάδα, για δυο μήνες.

 

Προηγουμενο αρθρο

Καραβόγιαννος στην Ερεσό! Φάτε μάτια ψάρια

Επομενο αρθρο

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ: Μουσική παράσταση στο Ιερό του Μέσου