Η Sara Moulton αναδεικνύει τη Γαστρονομία της Λέσβου μέσα από την εκπομπή της

Η Αμερικανίδα σεφ και παρουσιάστρια Σάρα Μούλτον, γνωστή στο διεθνές κοινό μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Sara’s Weeknight Meals» στο PBS, επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη στο πλαίσιο γαστρονομικού ρεπορτάζ για τη νέα σεζόν της εκπομπής της. Η άφιξή της πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνει και το συνεργείο της παραγωγής. Παρά τον περιορισμένο χρόνο παραμονής της – μόλις έξι ώρες – κατάφερε να οργανώσει και να καταγράψει μία μοναδική εμπειρία που προβάλλει την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου.

Η πρώτη στάση της ήταν στο «Μουσικό Καφενείο», όπου στήθηκε ένα παραδοσιακό σκηνικό με έντονη τοπική χροιά. Εκεί, η Μαρίνα Λεωνιδοπούλου, ιδιοκτήτρια του ιστορικού «Σπιτιού των Αλεπουδέλληδων», παρουσίασε στη Σάρα και στο τηλεοπτικό συνεργείο την ιδιαίτερη κουλτούρα του ούζου, συνοδευόμενη από αυθεντικούς λεσβιακούς μεζέδες – μικρά πιάτα με χρώμα, γεύση και ιστορία. Η ατμόσφαιρα συνδύαζε παράδοση, φιλοξενία και αυθεντικότητα, αναδεικνύοντας τη Λέσβο ως γαστρονομικό προορισμό.

Η συνέχεια δόθηκε στο «Σπίτι των Αλεπουδέλληδων», έναν χώρο μεγάλης πολιτιστικής αξίας, όπου η Σάρα και η Μαρίνα μοιράστηκαν την εμπειρία της παρασκευής μιας παραδοσιακής λεσβιακής κολοκυθόπιτας. Η συνταγή, μαζί με σκηνές από την παρασκευή και την αφήγηση της τοπικής ιστορίας, θα παρουσιαστεί σε μελλοντικό επεισόδιο της εκπομπής, ενισχύοντας την προβολή της Λέσβου στο διεθνές τηλεοπτικό κοινό.

Η Σάρα Μούλτον είναι απόφοιτος του φημισμένου Culinary Institute of America και έχει σημαντική πορεία στη γαστρονομία των ΗΠΑ. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, υπήρξε σεφ του περιοδικού Gourmet, ενώ έχει παρουσιάσει εκπομπές όπως το «Cooking Live» και το «Sara’s Secrets» στο Food Network. Από το 2008 παρουσιάζει το «Sara’s Weeknight Meals» στο PBS και έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία μαγειρικής.

Η επίσκεψη της Σάρα Μούλτον στη Μυτιλήνη και η προβολή της λεσβιακής κουζίνας μέσω της εκπομπής της αποτελούν μία σημαντική ευκαιρία για την τουριστική και πολιτιστική ανάδειξη του νησιού. Τα τοπικά προϊόντα, οι αυθεντικές συνταγές και η φιλοξενία της Λέσβου θα φτάσουν σε εκατομμύρια τηλεθεατές, ενισχύοντας τη διεθνή της φήμη ως γαστρονομικού προορισμού.

Η παραγωγή πρόκειται να αναχωρήσει το απόγευμα με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο, ολοκληρώνοντας μία σύντομη αλλά ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην καρδιά της Μυτιλήνης.

φωτό:diga pictures

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ