Search

Η “καυτή πατάτα” στα χέρια του Κύτελη

 

Δεν ξέρει από που να το πιάσει το καυτό …προσφυγικό ο Δήμαρχος που έως και παρατσούκλι του έβγαλαν για το ΚΥΤ καθώς άλλα έταζε προεκλογικά και άλλα κάνει. Ωστόσο το ζήτημα δείχνει να ξεφεύγει πλέον από τα χέρια του αφού η κάθε μία πλευρά απειλεί ότι θα πάρει την κατάσταση και το νόμο στα χέρια της αν δεν …κλείσουν τα πάντα!

Γιατί αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι πως σύλλογοι, κάτοικοι και πρόεδροι των χωριών δεν θέλουν, βρε παιδί μου, απλά δεν θέλουν τους πρόσφυγες δίπλα τους, θέλουν απλώς να εξαφανιστούν! Έτσι ο ΚΫΤελης, δεν έχει μόνο να διαχειριστεί το ανεδαφικό ομολογουμένως «Καμία Δομή πουθενά», που τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε δυστυχώς να στηρίξουμε ως χώρα παρέχοντας στους συγκεκριμένους ανθρώπους μια καλύτερη ζωή μακριά από δομές, φωτιές και σκοτωμούς, αλλά και τον παραλογισμό των ντόπιων που φαντασιώνονται πογκρόμ.

Δεν ξέρουμε επίσης πως άραγε να νιώθουν οι ξενοδόχοι που μπήκαν μπροστά για το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ, μιας δομής που ποτέ δεν είχε απασχολήσει ούτε ενοχλήσει τώρα που τα νέα για το χάλι του Καρά Τεπέ και για τη νέα δομή ταξιδεύουν στο εξωτερικό με ταχύτητα υπερηχητική.

Την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, αποφασίστηκε και υπογράφεται η παραχώρηση του χώρου του ΠΙΚΠΑ στον Δήμο Μυτιλήνης. «Με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και σωστούς χειρισμούς, η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, επιλύει όλα τα θέματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους δημότες του Δήμου μας».

Μπορεί το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ να ήταν ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύεις του Δημάρχου, ωστόσο στις ίδιες ήταν αν θυμόμαστε καλά και η.. καμία νέα δομή στη Λέσβο. Την ίδια στιγμή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μόριας – Παναγιούδας – Αφάλωνα – Παμφίλων εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις κατοικίες και τις περιοχές τους, με τη λειτουργία τόσο του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, το οποίο δημιουργήθηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Μυτιλήνης και των κατοίκων των χωριών τις περιοχής, αλλά όπως σημειώνουν όσο και των «άτυπων δομών που έχουν δημιουργηθεί στα χωριά τους από τις ενοικιάσεις χώρων φιλοξενίας (κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία)». Μάλιστα σημειώνουν πως «Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι κάτοικοι των χωριών μας θα προβούν σε κινητοποιήσεις για το κλείσιμο του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, μη μπορώντας άλλο να βλέπουμε την καταστροφή μας».

Την ίδια στιγμή η επιτροπή αγώνα Λέσβου αναφέρει σε ενακοίνωσή της: Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες. Ο Λεσβιακός λαός έλαβε την υπόσχεση ότι η Λέσβος θα έχει αποσυμφορηθεί πλήρως μέχρι το Πάσχα. Παρόλο που δεν φαίνεται έως τώρα,
αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε γενναία αποσυμφόρηση της δομής του Μαυροβουνίου και όλων των άλλων δομών που υφίστανται αυτή την στιγμή στο νησί μας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο Απριλίου. Δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν οι υποσχέσεις αυτές αποδειχθούν ψεύτικες. Θα πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι είμαστε έτοιμοι και
αποφασισμένοι να αντισταθούμε σε κάθε σχέδιο που θέλει τη μετατροπή του νησιού μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο λαός μας θα ορίζει πλέον τις τύχες του”

 

Τέλος το ΚΚΕ σημειώνει: Πάρκινγκ, ΠΙΚΠΑ και ΚΥΤ είναι τα τρία δώρα που έφερε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης από την Αθήνα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Πρωθυπουργό και στα κυβερνητικά στελέχη. Και μπορεί για δύο πρώτα δώρα να βγήκαν από το Δήμο Μυτιλήνης τα σχετικά δελτία τύπου, για το τρίτο και καλύτερο όμως τηρείται … σιγή ιχθύος!

Αλήθεια, δεν πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες του Δήμου να μάθουν για το περιεχόμενο και αυτής της συνάντησης; Δεν πρέπει να μάθουν για την τοποθεσία χωροθέτησης του νέου ΚΥΤ που ο κόσμος έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι; Τελικά ήταν η τοποθεσία σε γνώση του Δήμου Μυτιλήνης ή αυτή υποδείχθηκε από το Δήμο Μυτιλήνης … εν αγνοία του;