Κατά τη χθεσινή σύσκεψη με αντικείμενο την τροποποίηση του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ)» για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, Βαγγέλης Μιχαλόπουλος, Χημικός Μηχανικός, τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η πρώτη στην Ελλάδα που κινητοποιείται με στόχο τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έργων και υποδομών για το νερό.
Στη σημερινή Τεχνική Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρότασης που έχει καταθέσει η Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, στον Πυλώνα ΙΙΙ του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης.
Ο ερευνητής του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ, Σπύρος Κοψιδάς, απένειμε τα εύσημα στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη πρόταση που κατατέθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε εθνικό επίπεδο.
Η κοινή παραδοχή των επιστημόνων με εμπειρία στη διαχείριση κονδυλίων και επενδυτικών έργων, για την πρωτοπορία της Περιφέρειας, αποτελεί σημαντική επιβράβευση και δικαίωση των προσπαθειών της Περιφερειακής Αρχής να επαναφέρει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στον δρόμο της ανάπτυξης.