Η μπάλα βρίσκει … σε γκασμά. Αυτογκόλ για το ποδόσφαιρο της Λέσβου η στάση μερικών

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η Ανακοίνωση της ΑΠΣ Σαπφώ για ένα περιστατικό που δεν προωθεί το ποδόσφαιρο στη Λέσβο.

 

Στις 16/10/2021 και ώρα 13:30 είχε ορισθεί η διεξαγωγή αγώνα της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών ΑΠΣ ΣΑΠΦΩ στα πλαίσια του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής κατηγορίας, στο Δημοτικό Γήπεδο Λουτρών. Για την διεξαγωγή του αγώνα είχαμε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα από τις αρμόδιες Αρχές. Τουτέστιν είχαμε ζητήσει και έχουμε λάβει παραχωρητήριο από τον Δήμο Μυτιλήνης, στον οποίο ανήκει το γήπεδο Λουτρών, προκειμένου να διεξάγονται εκεί οι εντός έδρας αγώνες μας, έχει εκδοθεί άδεια τελέσεως αγώνων από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία μάλιστα έχει κοινοποιηθεί αρμοδίως στην Αστυνομική Διεύθυνση. Από πλευράς δε του Δήμου Μυτιλήνης, ο αρμόδιος Σύνδεσμος Αθλητισμού – Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης, διά του Προέδρου του κυρίου Παναγιώτη Πιττού είχε ενημερώσει τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας Θ. Διονυσάτο, καθώς και τον αμμισθί φροντιστή του εν λόγω γηπέδου Μ. Κουλουμαριέτςο προκειμένου να είναι το Δημοτικό Γήπεδο Λουτρών στην διάθεσή μας, ανοικτό τουλάχιστον 1.30 ώρα πριν την έναρξη του ως άνω ορισμένου αγώνα και πλήρως εξοπλισμένο, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΚΑΠ, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας αυτός. Επιπλέον, ως φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γήπεδο Λουτρών, το οποίο σημειωτέον είναι η φυσική έδρα της ομάδας του χωριού ΑΕΤΟΣ Λουτρών, είχαμε ενημερώσει τηλεφωνικά από τις 11/10/2021 τον Πρόεδρο του Αετού Νικόλαο Σπανό, καθώς και τον φροντιστή του γηπέδου Μ. Κουλουμαριέτο, ο οποίος εκτελεί και χρέη φροντιστή της ομάδας ΑΕΤΟΣ Λουτρών μέσω της τεχνικής διευθύντριας της ομάδας μας Αγγελικής Λεμονιά και ουδείς εξέφρασε αντίθεση ή παράπονο, αντιθέτως δε πήραμε διαβεβαιώσεις ότι η ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτη! Και ενώ ήδη το πρωί της 16/10/2021 και ώρα 9.30 η Τεχνική Διευθύντρια Αγεγλική Λεμονιά, είχε εκ νέου επικοινωνία με τον φροντιστή Μ. Κουλουμαριέτο προκειμένου στις 12.00 να είναι ανοικτές οι εγκαταστάσεις του γηπέδου και ενώ πήρε την επιβεβαίωση ότι όλα είναι εντάξει, εν τούτοις συνέβησαν τα εξής τραγελαφικά:

Στις 12.00 έφτασε η αποστολή της ΣΑΠΦΩ στο γήπεδο Λουτρών όπου ενώ η κεντρική είσοδος ήταν ανοικτή, εντούτοις η εγκατάσταση ήταν κλειδωμένη και ΟΥΔΕΙΣ υπήρχε εκεί! Μάλιστα ταυτόχρονα έφτασαν και η αποστολή της αντίπαλης ομάδας, οι διαιτητές και οι παρατηρητές του αγώνα και όλοι περίμεναν τον φροντιστή να ανοίξει την εγκατάσταση. Σε τηλεφωνήματα δε που του έγιναν εκείνος ΔΕΝ απαντούσε. Στο διάστημα αυτό ο παρατηρητής του αγώνα Νικόλαος Χρόνης πήγε στο κοντινότερο καφέ του χωριού προκειμένου να αγοράσει καφέ και συνάντησε τον φροντιστή Μ. Κουλουμαριέτο, ο οποίος δήλωσε ότι ΟΥΔΕΙΣ τον έχει ενημερώσει και ΟΥΔΕΜΙΑ εντολή έχει για να ανοίξει το γήπεδο. Μετά από παρέμβαση του παρατηρητή αγώνα Ν. Χρόνη, εντέλει μετέβη με καθυστέρηση και άνοιξε τις εγκαταστάσεις, όμως παραδίνοντας τα αποδυτήρια της γηπεδούχου στους φιλοξενούμενους και τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων στην γηπεδούχο ομάδα μας με την αιτιολογία «γιατί έτσι θέλω»!!! Εμείς προκειμένου να μην δημιουργηθεί ένταση αφενός και στα πλαίσια καλής φιλοξενίας της αντίπαλης ομάδας, δεν εκφράσαμε καμία διαμαρτυρία.

Και ενώ προχωρούσε η ώρα και οι διαιτητές έπρατταν τα δέοντα γραφειοκρατικά για την έναρξη του αγώνα, μετέβη στο γήπεδο ο Γ. Βασιλέλλης, μέλος του ΔΣ του ΑΕΤΟΥ Λουτρών και κατά δήλωσή του μέλος της επιτροπής γηπέδου, σε έξαλλη κατάσταση, ωρυόμενος φώναζε ότι πρέπει να βγουν τα δίχτυα από τα γκολπόστ και  να αφαιρεθούν τα σημαιάκια των κόρνερ γιατί γράφουν ΑΕΤΟΣ, είναι δικά του και τα θέλει να τα πάρει σπίτι του!!!! Την έκρυθμη αυτή κατάσταση κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκ νέου ο παρατηρητής αγώνα Ν. Χρόνης και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μυτιλήνης Π. Πιττός, ο οποίος είχε ενημερωθεί νωρίτερα και μετέβη στο γήπεδο Λουτρών. Μετά από αρκετή ώρα και ενώ ο Βασιλέλλης δημιούργησε θέμα που έγινε αντιληπτό σε ΟΛΟΥΣ, θεατές, γονείς και συγγενείς των κοριτσιών, εκπροσώπους των φιλοξενουμένων κλπ και με παρέμβαση που παραλίγο να καταλήξει σε καυγά του Βασιλέλλη με τους Χρόνη και Πιττό, στο τέλος αποχώρησε φωνάζοντας ότι σκοπός τους ήταν να τιμωρηθεί με μηδενισμό η ομάδα της ΣΑΠΦΩ!!! Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα μας πληροφόρησαν διάφοροι ότι όλο αυτό ήταν προσυνενοημένο και ότι το συζητούσαν όλες αυτές τις ημέρες μέσα στα καφένεια και τις καφετέρειες του χωριού των Λουτρών!!!!

Για όλα όσα περιγράφονται ανωτέρω υπάρχουν πλήθος μαρτύρων και μπορούμε να τα αποδείξουμε ανά πάσα στιγμή.

Μας θλίβει βαθύτατα η διαπίστωση ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόση δολιότητα και μοχθηρία στον χώρο του ποδοσφαίρου από ανθρώπους με τους οποίους είμαστε ουσιαστικά συνοδοιπόροι, με τα ίδια προβλήματα και προβληματισμούς. Είναι δε απαράδεκτη η νοοτροπία του «είναι δικό μου γιατί είναι στο χωριό μου» όταν αφορά περιουσία του Δημοσίου!

Κλείνοντας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλον τον κόσμο που μας στήριξε στην κερκίδα, ιδιαιτέρως δε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αθλητισμού-Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτη Πιττό για την καθοριστική επέμβασή του, την Ελληνική Αστυνομία για την διακριτική παρουσία της και τους Ν. Χρόνη και Π. Βερρή για την έμπρακτη υποστήριξη τους, επιστρέφοντας την αμοιβή τους ως παρατηρητής και ως οικονομικός ελεγκτής αντίστοιχα στον αγώνα της 16/10/2021 καθώς και όλο το απερχόμενο αλλά και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Λέσβου γιατί είναι πάντα αρωγός στην προσπάθειά μας.

Προηγουμενο αρθρο

Σμιλεύοντας το Αρνητικό | Carving the Negative: Στη Λέσβο το τρίτο μέρος του επιτυχημένου εργαστηρίου

Επομενο αρθρο

Η τέχνη της φύσης… συναντά το Απολιθωμένο Δάσος