«Η μουσική των τοίχων και των τειχών» απόψε στα Λαδάδικα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

«Η μουσική των τοίχων και των τειχών», μια πρωτοβουλία της ομάδας «Open Lesvos», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, την Κοιν.Σ.Επ. «Παρέα @ Λέσβος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρών «Το Λιοστάσι», με Χορηγία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Άνω Κάστρο.

Επρόκειτο για μια πρωτότυπη μουσική περιήγηση σε επιλεγμένα σημεία του Άνω Κάστρου Μυτιλήνης, όπου 6 μουσικά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης παρουσίασαν σε ζωντανή εκτέλεση, κομμάτια ειδικά επιλεγμένα για τους χώρους αυτούς. Το κοινό σε ομάδες περιορισμένου αριθμού ατόμων, μετακινείτο από σημείο σε σημείο διαδοχικά, ενώ παράλληλα γινόταν ξενάγηση από τις επαγγελματίες ξεναγούς της Κοιν.Σ.Επ. «Παρέα @ Λέσβος».

Λόγω των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2, η εκδήλωση ήταν κλειστή. Είχαν προβλεφθεί και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η εκδήλωση να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Σημειώνουμε επίσης, ότι κομμάτι της εκδήλωσης (εξ’ου και η επωνυμία «Η μουσική των τοίχων και των τειχών») αποτελούν 5 ντοκιμαντέρ στα οποία αναδεικνύονται παλαιά βιομηχανικά κτίρια της Μυτιλήνης, που είτε άλλαξαν χρήση είτε αναμένουν υπομονετικά τη δική μας ευαισθησία και παρέμβαση πριν την πλήρη κατάρρευση. Και εδώ σημαντική είναι η συμμετοχή των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, τα οποία περιδιαβαίνουν τα κτίρια ενώ ακούγονται οι μουσικές εκτελέσεις τους.

Αποσπάσματα από την εκδήλωση θα μεταδοθούν απόψε το βράδυ από τις 8 έως τις 10:30 τσε διάφορα σημεία έκπληξη στα Λαδάδικα 

Προηγουμενο αρθρο

GITAMO LIVE: Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης Χαλίμ Μπέη (Δευτέρα 19.9 8μ.μ.)

Επομενο αρθρο

Σχολική τσάντα: Τι πρέπει να προσέξουμε;