Στον νέο πολυχώρο γαστρονομίας «Τζετζερές», που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και σας περιμένει, η επαγγελματίας φωτογράφος, food stylist και μαγείρισσα Μαρία Πανάγου συνδυάζει τη δημιουργικότητα της εικόνας με την αγάπη της για τη μαγειρική.
«Με ενδιαφέρει να αφηγούμαι ιστορίες μέσα από τις εικόνες. Θέλω να αποτυπώνεται η γεύση, η υφή και η αυθεντικότητα του φαγητού χωρίς υπερβολές, αλλά με κομψότητα και χαρακτήρα», δηλώνει η ίδια.
Η δουλειά της είναι βαθιά επηρεασμένη από τον μεσογειακό πολιτισμό. «Λατρεύω τις απλές γραμμές, τις φυσικές υφές και τις γήινες παλέτες. Αυτά είναι που αναδεικνύουν την αλήθεια του φαγητού», σημειώνει.
Στον «Τζετζερέ» η Μαρία Πανάγου διοργανώνει και εργαστήρια μαγειρικής για παιδιά και ενήλικες, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει από κοντά τη φιλοσοφία της. «Μέσα από τα εργαστήρια προσπαθώ να μεταδώσω όχι μόνο γνώσεις, αλλά και την αγάπη μου για την κουζίνα, μέσα από εμπειρίες που εμπνέουν», υπογραμμίζει.
Είτε μέσα από φωτογραφήσεις για εστιατόρια και προϊόντα, είτε μέσα από προσωπικά projects και εκπαιδευτικές δράσεις, ο στόχος της είναι «κάθε δημιουργία να προκαλεί συναίσθημα, όρεξη και έμπνευση».
.