Η Μαρία Πανάγου μας μαγειρεύει… στον Τζετζερέ της!

Άνοιξε πρόσφατα και μας περιμένει, ένας ζεστός και δημιουργικός πολυχώρος που έρχεται να φέρει κάτι νέο, γνήσιο και καλλιτεχνικά νόστιμο. Ο “Τζετζερές” της Μαρίας Πανάγου. Η Μαρία, γνωστή για τη δουλειά της ως φωτογράφος και food stylist, είναι μια φωτεινή προσωπικότητα που συνδυάζει την αγάπη για το φαγητό με μια ξεχωριστή αισθητική ματιά. Ένα χαμογελαστό κορίτσι, γεμάτο θετική ενέργεια, που βλέπει τον κόσμο με καλλιτεχνικό φακό και τον προσεγγίζει πάντα με τρυφερότητα και φαντασία.

Ο “Τζετζερές” είναι κάτι παραπάνω από ένας χώρος. Είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όσους αγαπούν τη δημιουργία, την εικόνα, τη γεύση, τη χαρά του «μαζί». Ένα μεγάλο τραπέζι γύρω από το οποίο οι άνθρωποι θα μαγειρέψουν, θα γελάσουν, θα μοιραστούν, θα εμπνευστούν. Όπως λέει και η ίδια η Μαρία:
«Οραματίστηκα τον Τζετζερέ ως έναν χώρο ζεστό, δημιουργικό, με φως και μυρωδιές, όπου το φαγητό είναι η αφορμή για να επικοινωνήσουμε, να θυμηθούμε και να μάθουμε. Θέλω τα παιδιά να νιώθουν ότι μαγειρεύουν, όχι ότι παρακολουθούν. Να λερωθούν, να μυρίσουν, να χαρούν. Να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους να εκφραστεί μέσα από ένα πιάτο που έφτιαξαν με τα ίδια τους τα χέρια».

Η Μαρία φέρνει μαζί της τη ματιά μιας δημιουργού που γνωρίζει καλά τη γεύση του φωτός και την υφή των συναισθημάτων. Η δουλειά της είναι επηρεασμένη βαθιά από τον μεσογειακό πολιτισμό και την μικρασιατική της καταγωγή, με έμφαση στις καθαρές γραμμές, τις φυσικές υφές, τα γήινα χρώματα. Δημιουργεί εικόνες που μιλούν και γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις και που μπορούν να κάνουν κάποιον να πεινάσει απλώς κοιτώντας…

Ο “Τζετζερές” όμως δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Είναι και ένα εργαστήρι για τους μικρούς μας μάγειρες. Παιδιά που μέσα από ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα μαγειρικής θα μάθουν να γνωρίζουν τα υλικά, να πλάθουν, να δοκιμάζουν, να συνεργάζονται και κυρίως να απολαμβάνουν τη διαδικασία. Συνταγές φτιαγμένες για μικρά χεράκια, γεμάτες χρώματα, αρώματα και δημιουργικότητα. Γιατί το φαγητό δεν είναι μόνο ανάγκη· είναι εμπειρία, παιχνίδι και εκπαίδευση.

Στον “Τζετζερέ” λειτουργούν δύο βασικά προγράμματα για παιδιά:

Junior Chefs για παιδιά 5 έως 10 ετών, με δυνατότητα συνοδού
Baby Chefs για μικρούς σεφ 2 έως 5 ετών, αποκλειστικά με συνοδό

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, έως 12 άτομα, ώστε να διατηρείται η ποιότητα και η προσωπική επαφή. Μέσα από αυτά τα μαθήματα, τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους με τον πιο νόστιμο τρόπο — να μοιράζονται, να χαίρονται και να μαγειρεύουν με την καρδιά.

Δες περισσότερα και δήλωσε συμμετοχή: www.tzetzeres.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ