Search

Η Λέσβος στην Πλατεία Συντάγματος!

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με τη σύμπραξη της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και άλλων φορέων του τόπου, οργανώνει την παρουσίαση του νησιού στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, αποδεχόμενος πρόταση της εταιρείας “Mact Media Group”, οργανώνει μία τριήμερη καμπάνια της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος (Αθήνα), προκειμένου να στηριχθεί τουριστικά το νησί, κατά τους κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020.
Για τρεις ολόκληρες ημέρες (Τρίτη, 28 έως Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020), η Πλατεία Συντάγματος θα “γεμίσει” από Λέσβο, με στόχο την προσέλκυση των αναποφάσιστων δυνητικών επισκεπτών. Η Τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 12.00 παρουσία εκπροσώπων των υπουργείων, της Περιφέρειας Αττικής, του δήμου Αθηναίων, του ΕΟΤ, της Ένωσης Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας και άλλων φορέων τουρισμού. Την Υγειονομική Κάλυψη του τριημέρου θα την αναλάβει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Ο.ΔΙ.Κ., Πανελλήνια Διασωστική Ομάδα με πολύ μεγάλη εμπειρία.
Με ειδικές προσφορές των καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών εταιρειών, κυρίως για τους κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με την προβολή των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών του νησιού (μέσω videos, εντύπων, banners και φωτογραφιών), με γαστρονομικές δοκιμές των παραδοσιακών προϊόντων, με διαγωνισμούς για το κοινό, με πολιτιστικά δρώμενα, κ.ο.κ., θα παρουσιαστούν στους χιλιάδες διερχόμενους του κεντρικότερου σημείου της χώρας και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. – τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας, οι λόγοι επίσκεψης της Λέσβου.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η παρουσίαση της Λέσβου, θα απευθύνεται στους διερχόμενους από το Σύνταγμα πολίτες και θα βασίζεται σε μία πλήρη απεικόνιση της τουριστικής και παραγωγικής φυσιογνωμίας του νησιού. Κυρίαρχη θέση σε όλη την καμπάνια, θα έχουν τα οικονομικά πακέτα διακοπών που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της Λέσβου και η εφαρμοζόμενη εκπτωτική πολιτική από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες του Ομίλου “ATTICA GROUP”, που συνδέουν το νησί με την πρωτεύουσα, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Για να πραγματοποιηθεί η εν λόγω καμπάνια θα “στηθεί” στο χώρο του Συντάγματος, που ευγενικά παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων, ένα ειδικό εκθεσιακό stand – παγόδα 50 τ.μ., ώστε να μπορούν να εκτεθούν τόσο το κατάλληλο διαφημιστικό υλικό (banners, φυλλάδια, αφίσες, εκπτωτικά πακέτα ακτοπλοϊκών εταιρειών, προσφορές ξενοδοχείων, κ.ο.κ.), όσο και αντιπροσωπευτικά προϊόντα του νησιού, προκειμένου να διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές στους διερχόμενους.
Η μικρή αλλά ουσιαστική αυτή “έκθεση” αποκλειστικά της Λέσβου στο κέντρο της Αθήνας, θα διαρκέσει 3 ημέρες (Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, από 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.). Το όλο εγχείρημα που στηρίζει και ενισχύει σε προσωπικό και προβολή στα μέλη της αλλά και σε τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), θα τύχει και της πανελλήνιας προβολής από τα εθνικής εμβέλειας μέσα μαζικής επικοινωνίας, που έχουν ήδη ενημερωθεί.
Για να πραγματοποιηθεί η ειδική αυτή καμπάνια στήριξης του νησιού, που επιβαρύνεται από το μεταναστευτικό, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω κορωνοϊού και για να επιτευχθεί η τόνωση του τουριστικού ρεύματος Αθηναίων προς το νησί, τους δύο κρίσιμους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η αρωγή όλων θα είναι καθοριστικής σημασίας.
Στο εκθεσιακό stand – παγόδα 50 τ.μ., θα φιλοξενηθούν α) γενικά έντυπα Λέσβου, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού του νησιού, γ) έντυπα θεματικών τουριστικών προϊόντων (spas, adventures, κ.ο.κ.), δ) έντυπα μουσειολογικού περιεχομένου και εν γένει πολιτιστικού χαρακτήρα, ε) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αγιογραφία, κ.α.), στ) φυλλάδια γαστρονομίας & διατροφής, στ) τα πλέον χαρακτηριστικά διατροφικά προϊόντα της λεσβιακής γαστρονομίας, ζ) διαφημιστικό υλικό καταλυμάτων