Η Κάρεν και η Στέφανι ένωσαν τις ζωές τους στο νησί της Σαπφούς!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Στη σκιά του αγάλματος της μεγάλης ποιήτριας της αρχαιότητας της Σαπφούς στην πανέμορφη παραλία της Ερεσού δύο βρετανίδες τουρίστριες αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους υπογράφοντας σύμφωνο συμβίωσης μετά από μία συμβολική τελετή. Η Κάρεν και τη Στέφανι θα ολοκληρώσουν τη νομιμοποίηση της σχέσης τους και στον τόπο καταγωγής τους.

Παρά την πρόσφατη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα άτομα που ωστόσο  δεν αφορά ξένους μη έχοντες άδεια παραμονής στην Ελλάδα, δηλαδή βρίσκονται εδώ πρόσκαιρα όπως για διακοπές, ο ομοφυλοφιλικός γάμος  στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται. Έτσι η οργανώτρια του γάμου ιδιοκτήτρια του πρακτορείου ταξιδιών «Sappho travel» Ιωάννα Σάββα η οποία οργανώνει και το παγκόσμια γνωστό Womens Sappho Festival κάθε Σεπτέμβριο στην Ερεσό, εκπροσωπεί το βρετανικό γραφείο οργάνωσης τέτοιων γεγονότων «Sappho wedding» που νομιμοποίησε το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των δύο βρετανίδων.

Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία αφού έγινε στον παγκόσμια εμβληματικό για τις λεσβίες χώρο της αρχαίας Ερεσού. Τον τόπο της γέννησης της αρχαίας ποιήτριας Σαπφούς που ύμνησε στους αρχαϊκούς χρόνους το δικαίωμα στην επιθυμία.

Όσον αφορά τη «νομιμότητα» του συμβάντος η κ. Σάββα τόνισε πως το γεγονός έγινε από εξουσιοδοτημένο από το βρετανικό Δίκαιο άτομο το οποίο και μπορεί να πραγματοποιήσει ανάλογες τελετές και στο μέλλον.

 

ΦΩΤΟ: ΤΖΕΛΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Προηγουμενο αρθρο

Μια παράσταση υψηλών… πτήσεων σ’ ένα σπουδαίο μνημείο

Επομενο αρθρο

“H αποφασιστική στιγμή” του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν- Στο Μουσείο Τεριάντ