Η ιστορία συναντά τη νιότη: Δυο ξεχωριστοί υποψήφιοι

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Δυο ξεχωριστοί υποψήφιοι ζητούν την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. Μόλις πριν λίγες μέρες, με ιδιαίτερη περηφάνια η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ανακοίνωσε τιμητικά την πρώτη υποψηφιότητα για το συμβούλιο της Κοινότητας στις εκλογές της 26ης Μαΐου, την υποψηφιότητα του αγωνιστή του αντιναζιστικού αγώνα Φρίξου Πρωτογερέλλη.
Λίγες μέρες μετά “σηματοδοτώντας την αξία του αγώνα της παράταξης για το μέλλον αλλά και την εμπιστοσύνη της στη νεότερη των γενιών της Μυτιλήνης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πιο νέου υποψηφίου στις εκλογές! Αυτήν του 18χρονου Γιάννη Σβώρου”.

 Ο Φρίξος Πρωτογερέλλης, υπήρξε «πολεμιστής στα αντιναζιστικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής, κορυφαίο στέλεχος της ΕΠΟΝ, αγωνιστής και θύμα πολιτικών διώξεων στη μετεμφυλιακή Ελλάδα και τη Χούντα, συνετός μαχητής των ιδεών της ανανεωτικής και δημοκρατικής Αριστεράς σπεύδει σήμερα πρώτος να βάλει την υπογραφή του στον αγώνα για μια «Δημοκρατική Μυτιλήνη». Μια πόλη που λύνει τα προβλήματα της χωρίς λιθοβολισμούς και λασπολογίες. Αλλά με την απαιτούμενη προσοχή, με υπευθυνότητα, με αποφασιστικότητα και συνεργασία.».

Ο Γιάννης Σβώρος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη.και σήμερα είναι σπουδαστής στο δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Μυτιλήνης.  Από μικρός ως μέλος μιας μεγάλης εθελοντικής παρέας νέων, προσέφερε στην τοπική κοινωνία, έμαθε για την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Ενώ ενεργά συμμετείχε στο κίνημα της αλληλεγγύης των πολιτών του νησιού προς τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν από τη Λέσβο την περίοδο 2015 – 2016. Για αυτήν τη συμβολή του ως ανήλικος πραγματικός εθελοντής, τιμήθηκε με την οργάνωση του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ενώ εκπροσωπώντας το λαό της Λέσβου μαζί με άλλον έναν συνομήλικο του, παρέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο στο Χάλιφαξ του Καναδά, το διεθνές βραβείο «για τον ηγετικό ρόλο στο κοινωφελές έργο».

Προηγουμενο αρθρο

Μια χελιδονοφωλιά… δια χειρός Κουρτζή!

Επομενο αρθρο

Σπιλάνης από Μανταμάδο: Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη