Η Ηγουμένη Ευγενία και η εκπαίδευση στη Θερμή

Ένα πολύ συγκινητικό και περιεκτικό αφιέρωμα στη μακαριστή Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά έγινε στο Δ.Σ. Λουτρόπολης Θερμής στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας των Τριών Ιεραρχών.  Ο  τίτλος του ήταν «Η Ηγουμένη Ευγενία και η εκπαίδευση στη Θερμή» και αφορούσε τα έργα και τις πρωτοβουλίες που χρηματοδοτήθηκαν από αυτή στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμής.

Προηγήθηκε μια παρουσίαση των έργων αυτών τα σημαντικότερα των οποίων ήταν: α) Αποκατάσταση  της στέγης του Δ.Σ. Θερμής, που άνοιξε από κεραυνό το 1977-78  β) Ανέγερση του Νηπιαγωγείου Θερμής (δεκαετία 1990)  γ) Δημιουργία αίθουσας πληροφορικής στο Γυμνάσιο  Πύργων Θερμής (δεκαετία 2000-10)  δ) Δημιουργία Γηπέδου μπάσκετ στο Δ.Σ. Θερμής ε) Χρηματοδότηση της έκδοσης «Θερμή : Μια κώμη με ιστορία 5000 ετών  στ) Χρηματοδότηση καμπάνιας του τ. Δήμου Θερμής στα πλαίσια της οποίας μοιράστηκαν δωρεάν 170 κράνη σε νέους δικυκλιστές της περιοχής ζ) Δώρα στους μαθητές τα Χριστούγεννα η) Χορηγίες σε αριστούχους μαθητές θ) Χρηματοδότηση εκδρομών  και πολλά άλλα.

Αναφορές στα παραπάνω έργα έκαναν η Μ. Διγιδίκη (νηπιαγωγός), η Β. Μαντζουράνη (  ως  μαθήτρια του νηπιαγωγείου), ο Γυμνασιάρχης Θερμής κ. Μιχαλάκης,  ο Διευθυντής του Δ.Σ. Θερμής Α. Βάλεσης, ο τ. Δήμαρχος Δ. Καμενής, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα του Λυκειάρχη Παμφίλων Χρ. Συναχείρη και της καθηγήτριας Μ. Χωριατέλλη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ηγουμένη του Αγίου Ραφαήλ Γερόντισσα Ταβιθά, που δήλωσε κατασυγκινημένη και μοίρασε στο τέλος δώρα στα παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ