Search

Η γκουρμέ κωμωδία “ΜΑΜ” του Σάκη Σερέφα κάνει πρεμιέρα στη Λέσβο

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου παρουσιάζει την γκουρμέ κωμωδία του Σάκη Σερέφα  «ΜΑΜ»!

Ο Σάκης Σερέφας γεννήθηκε το 1960 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Πολυγραφότατος έχει εκδώσει μέχρι σήμερα περίπου 60 βιβλία με ποίηση, θέατρο , μελέτες για πόλεις, για τόπους και για ποιητές, μεταφράσεις και ανθολογίες. Έχει γράψει 16 θεατρικά έργα (Λιωμένο Βούτυρο, Σεμινάριο Βλακείας, Θα Σε Πάρει ο Δρόμος , Αποστολή στον Πλανήτη Γη, Αποστολή στον Πλανήτη Γη , Δράκοι (στον συλλογικό τόμο Αναγνώσεις 2011) , Έναν φιδέ κι ακίνητος!. (έκδοση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, Τι λες κι εσύ, Μπάμπη; (στον συλλογικό τόμο Θεατρικά έργα και κείμενα που γράφτηκαν για το Φεστιβάλ Φιλίππων και παρουσιάστηκαν την περίοδο 2009-2014) και άλλα) που έχουν ανέβει στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας, στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και αλλού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Επί επτά χρόνια ένας μαθητής, ο Ζοζέφ και ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος, αναπτύσσουν μια απρόσμενη φιλία. Το σχολικό λεωφορείο γίνεται καταφύγιο εξομολόγησης εμπειριών και τόπος παρασκευής τροφής για σκέψη. Με εργαλείο τις επτά συνταγές φαγητών που κρύβουν από ένα πολύτιμο μάθημα, η φιλία αυτή αποτελεί για το Ζοζέφ μια μύηση στη ζωή που τον περιμένει ενώ για τον Μεγάλο, αφορμή για επαναπροσδιορισμό της ζωής που πέρασε. Μικρά γευστικά μαθήματα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε αναζητώντας τα βασικά συστατικά της

ιδανικής συνταγής ζωής. Μικρά γευστικά μαθήματα που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε αναζητώντας τα βασικά συστατικά της ιδανικής συνταγής ζωής. Ένα αφήγημα για αυτό το ζόρικο πράγμα που το λένε ενηλικίωση. Με πολλές τροφές μέσα του. Και με πολλά ερωτήματα. Ποιο είναι το πιο μεγάλο κατασκευαστικό λάθος στη συσκευή που λέγεται «άνθρωπος»; Ποια σχέση έχουν τα τηγανητά σαλιγκάρια με τον έρωτα; Σε ποιο ποίημα καταλήγουν οι γιαγιάδες όταν φορούν παπούτσια με κόκκινες αεροσόλες; Γιατί τα αγκάθια των αναμνήσεων είναι ίδια με τα αγκάθια του ψητού σολομού; Ένα αφήγημα για αυτό το φαγώσιμο πράγμα που είναι οι ζωές μας.

Το «ΜΑΜ» τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007» της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών . Ανέβηκε τον Οκτώβριο του 2006 στο θέατρο Αμόρε στην Αθήνα, τον Μάιο του 2009 στο Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο και τον Νοέμβριο του 2015 στο Skrow Theatre στην Αθήνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα που διαθέτει το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου στην οδό Οικονόμου Τάξη και Ασκληπιού γωνία, κάτω από το 6ο νηπιαγωγείο Μυτιλήνης στη Χρυσομαλλούσα και θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θέμι Χατζηλάμπρου και Σταμάτη Κατσαμπή και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Θέμις Χατζηλάμπρου, Ηλίας Γεωργιάδης, Στέφανος Τοπούζης, Δέσποινα Ψαραδέλλη, Τάσος Χατζέλλης και Αναστασία Τσάτσου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 10, 11, 12, 13 και 17, 18, 19 και 20 Φλεβάρη με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ , ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου είναι 80 άτομα.

Ο ΣΑΚΗΣ ΣΕΡΕΦΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ- ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ «ΜΑΜ» ΣΤΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Να σημειωθεί ότι στην παράσταση του Σαββάτου στις 11 Φλεβάρη θα παραβρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό και ο συγγραφέας του έργου Σάκης Σερέφας.

Να σημειωθεί επίσης ότι από την έναρξη των παραστάσεων του «ΜΑΜ» στις 10 Φλεβάρη και για ένα μήνα στην ταβέρνα «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» στο δεξιό λιμενοβραχίονα της Μυτιλήνης δύο με τρείς από τις συνταγές της παράστασης του «ΜΑΜ» θα είναι διαθέσιμες για όποιους πελάτες το επιθυμούν.