Η Γέρα τίμησε τις γυναίκες της: Εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης για την 8η Μαρτίου

Βραβεύσεις γυναικών της τοπικής κοινωνίας και μηνύματα για ισότητα και σεβασμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Μυτιλήνης και η Δημοτική Ενότητα Γέρας διοργάνωσαν την Κυριακή 8 Μαρτίου εκδήλωση στο Πολύκεντρο Παπάδου «Οδυσσέας Ελύτης», τιμώντας τη συμβολή των γυναικών στην κοινωνία και αναδεικνύοντας παραδείγματα δύναμης και επιμονής από την τοπική κοινότητα.


Σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και συμμετοχής πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Παπάδου η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Μυτιλήνης και η Δημοτική Ενότητα Γέρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στέλνοντας μήνυμα ισότητας, σεβασμού και αναγνώρισης της γυναικείας παρουσίας στην κοινωνία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Εριφύλη Χιωτέλλη, Παιδείας Λευτέρης Κοτσώνης και Γέρας Παναγιώτης Σεκερτζής, καθώς και πρόεδροι κοινοτήτων και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας, τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί όχι μόνο μια ημέρα τιμής αλλά και ένα διαρκές κάλεσμα για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα, όπου κάθε γυναίκα θα μπορεί να ζει και να δημιουργεί με ίσες ευκαιρίες.

Κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Αναστασία Ζήση, η οποία παρουσίασε σημαντικές προσωπικότητες γυναικών από τη Λέσβο που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς, και η Όλγα Χιώτη, η οποία υπογράμμισε ότι η πραγματική πρόοδος θα επιτευχθεί όταν η επιτυχία μιας γυναίκας δεν θα θεωρείται πλέον κάτι ασυνήθιστο.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αποτέλεσαν οι βραβεύσεις γυναικών από χωριά της Γέρας, οι οποίες τιμήθηκαν για τη δύναμη, την επιμονή και την πορεία ζωής τους, αποτελώντας παραδείγματα για την τοπική κοινωνία.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στις Κατερίνα Βασαλάκη – Αυγουστίδου, Ευσταθία Βουβουκή, Ελευθερία Σιδερή, Κατερίνα Μπαρή, Κατερίνα Ρουκουνιώτη και Βασιλική Βασιλακάκη, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στη μνήμη της Ευστρατίας Αρβανίτη.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης βιωματική δράση από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας με τίτλο «Η δύναμη έχει εκπρόσωπο», αναδεικνύοντας τη σημασία της στήριξης των γυναικών που βιώνουν κακοποίηση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική από τη Χορωδία του Παγγεραγωτικού Συλλόγου, κλείνοντας με έναν συμβολικό τρόπο μια βραδιά αφιερωμένη στη δύναμη, την αντοχή και τη δημιουργικότητα των γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ