Η Φαύστα Του Μποστ από την Θεατρική Ομάδα του “Παγγεραγωτικού”

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Η Θεατρική Ομάδα του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας θα παρουσιάσει την παράσταση «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Θεοφάνη Τάκου, στις 12, 13, 14 και στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης», στον Παπάδο.

Μία «κωμωδία τραγική», του ιδιοφυούς λεξιπλάστη, ένα απίστευτα σουρεαλιστικό και αστείο έργο, από τα χαρακτηριστικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας στο είδος του. Τόσο ο παραλογισμός της υπόθεσης, όσο και η ανατρεπτική θεώρηση της καθαρεύουσας, μέσα από τον δεκαπεντασύλλαβο του συγγραφέα, εγγυώνται αβίαστο, αλλά… καθόλου αθώο γέλιο στους θεατές.

Ο Μέντης Μποσταντζόγλου ή Μποστ (1918-1995) ήταν θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, ζωγράφος, μα πάνω απ’ όλα θα μείνει στην ιστορία για τις «ασεβείς» και ανορθόγραφες γελοιογραφικές συνθέσεις του και για τους τύπους που δημιούργησε, τον Πειναλέοντα και την Ανεργίτσα. Θεωρείται ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντελώς προσωπικό και αναγνωρίσιμο σατιρικό ύφος.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου του είναι η γλώσσα του, για την ιδιαιτερότητα της οποίας είχε δηλώσει πως γελοιοποιώντας την καθαρεύουσα πίστευε ότι ίσως μπορέσει να βοηθήσει στην ταχύτερη καθιέρωση της δημοτικής.

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» και οι «Εκκλησιάζουσες» εγγυώνται ότι κάτι εξαιρετικό θα μάς παρουσιάσει, και πάλι, η Θεατρική Ομάδα του «Παγγεραγωτικού» Ανυπομονούμε, λοιπόν, για το «τρίτο κουδούνι» και την «πρώτη αυλαία»!

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.00 μ.μ.

*Για κρατήσεις θέσεων, και πληροφορίες, επικοινωνήστε στο: 697 2071 346

Προηγουμενο αρθρο

Μπαράζ συλλήψεων για τις κλοπές σε Μόρια και Μυτιλήνη

Επομενο αρθρο

“Every child matters”: Το Γυμνάσιο Πέτρας στο πρόγραμμα Erasmus+