Η Ένωση Γονέων Μυτιλήνης διαμαρτύρεται για τις ελλείψεις στην εκπαίδευση

Έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης, με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, και κοινοποίησε στους βουλευτές του Νομού Λέσβου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λέσβου.

Η Ένωση εκφράζει την αγωνία των γονέων για τη συνεχιζόμενη έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου, γεγονός που, όπως αναφέρει, οδηγεί σε υπολειτουργία των ολοήμερων σχολείων και υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι πρόσφατες συγχωνεύσεις τμημάτων έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα πρόσφατα γεγονότα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, όπου —όπως σημειώνεται— «η ειρηνική διαμαρτυρία γονέων και μαθητών αντιμετωπίστηκε με κατασταλτικά μέσα και υπέρμετρη αστυνομική βία». Η Ένωση καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας εις βάρος μαθητών και γονέων, υπογραμμίζοντας ότι τα μέλη της ενεργούν εθελοντικά και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, με αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία.

Στην επιστολή της η Ένωση ζητά άμεσες ενέργειες του Υπουργείου για:

  • Την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
  • Την ενίσχυση της παράλληλης στήριξης για μαθητές με ειδικές ανάγκες.
  • Τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων έως 15 μαθητών για καλύτερη διδασκαλία και υποστήριξη.
  • Την επαρκή στελέχωση του Τμήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Λέσβου.
  • Την επανεξέταση του σχεδίου για το Εθνικό Απολυτήριο, για το οποίο εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις.

Η Ένωση τονίζει ότι η δημόσια παιδεία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη και καλεί την Πολιτεία να την στηρίξει με την απαιτούμενη χρηματοδότηση και μέριμνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ
Best Cleaning Service in Dubai