Οι απανταχού Μεσοτοπίτες αποκτούν το δικό τους χώρο!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Γράφει η Ασημένια Μήλιου

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού Μεσοτοπίτες, καθώς την χθες Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν μετά από 25χρονη αναμονή τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου, σε επίσημη εκδήλωση μαζί με την κοπή της βασιλόπιτας της τοπικής κοινότητας.

Οι εργασίες του κέντρου ξεκίνησαν το 1993, όταν η τότε Πολιτιστική εταιρεία είχε αγοράσει το οικόπεδο με δικά της χρήματα. Ο χώρος που υπήρχε δίπλα στην κοινότητα δεν επαρκούσε για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω των πολλών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονταν, οπότε η αναζήτηση άλλου χώρου ήταν μονόδρομος.

Όπως δήλωσε στα «Π» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσοτόπου Γαβριήλ Πιπίνης : «Το κτίριο ανεγέρθη εκ θεμελίων και από το `93 που ξεκινήσαμε δημοπρατήθηκε συνολικά τέσσερις φορές! Πέρασε από πολλές δυσκολίες, μας τελείωσαν τα χρήματα αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Το σημερινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνει κάθε προσπάθεια που κάναμε και κάθε εμπόδιο που ξεπεράσαμε».

Το κτίριο είναι κατασκευασμένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, διαθέτει συστήματα κλιματισμού για κάθε καιρό, σύγχρονο εξοπλισμό για να λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο και στα 800Τ.Μ. περίπου που εκτείνεται περιλαμβάνει μια πολύ μεγάλη αίθουσα αμφιθεάτρου με σκηνή και στο κάτω τμήμα εκτείνονται τα καμαρίνια, βεστιάριο, αποθήκες και λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Μαζί με το κέντρο η κοινότητα ολοκλήρωσε και το δρόμο προς το Ταβάρι, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση την περίοδο του χειμώνα, λόγω των συνεχών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Μετά από 25 σχεδόν χρόνια οι Μεσοτοπίτες απέκτησαν ένα χώρο αντάξιο της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς τους και είναι βέβαιο ότι θα τον αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προηγουμενο αρθρο

“Η Δεσποινίς Τζούλια” στη Μυτιλήνη από τον ΦΟΜ

Επομενο αρθρο

Κάθε μήνας και… άλλη ποδιά! Το ξεχωριστό ημερολόγιο της “Ουζοθαραπείας”