Η Άντισσα λέει ΟΧΙ στη νέα δομή: Κυβέρνηση και ροές … διαφωνούν

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων της κοινότητας Άντισσας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διατράνωσαν την αντίθεσή τους για την οποιαδήποτε προοπτική δημιουργίας νέας δομής στο νησί, στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου της Άντισσας, ευθυγραμμισμένοι με την πάγια θέση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου, που είναι ενάντια στην οποιαδήποτε και οπουδήποτε νέα δομή στο νησί.

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, μιλώντας στους δημότες, υποστήριξε χωρίς περιστροφές ότι η κυβέρνηση φλερτάρει έντονα με μία αντιδημοκρατική πρακτική, εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι επιμένει στην απόφασή της να χτίσει ένα νέο κέντρο στα όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

 

«Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο μόνος που πρώτος που σήκωσε το θέμα ξεκινώντας με την προσωρινή δομή στη Συκαμνιά. Συγκάλεσε πρώτος έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας άμεση αποσυμφόρηση και έλεγχο των ΜΚΟ και ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Δεν αρκέστηκε σε μία συνέντευξη Τύπου, αλλά έκανε συλλαλητήριο δίνοντας βήμα σε εσάς, τον κόσμο. Ήταν και ο πρώτος που αντέδρασε άμεσα, όταν ακούστηκε ότι θα γίνει νέα δομή στην Άντισσα, καλώντας το τοπικό συμβούλιο να ενημερώσει και να ενημερωθεί. Η θέση μας είναι γνωστή, κρυστάλλινη και ξεκάθαρη με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου: Καμία νέα δομή πουθενά, έλεγχος ΜΚΟ, άμεση αποσυμφόρηση του νησιού», είπε σε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι της τοποθέτησής του. Ενώ επανήλθε όταν χρειάστηκε, παρουσιάζοντας και λεπτομέρειες σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν ή εννοήθηκαν στις συναντήσεις ή τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

 

Ο κ. Βέρρος στη διάρκεια της λαϊκή συνέλευσης όταν και κλήθηκε να πάρει ξανά τον λόγο, τόνισε ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος αλλά και οι εκλεγμένοι στο δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου, έπραξαν ότι ήταν δυνατό για να αποτραπεί η πιθανότητα δημιουργίας νέας δομής. «Ο λόγος πλέον ανήκει σε εσάς. Αν εσείς δεν είστε μαζί μας δεν θα γίνει τίποτα. Η δύναμή μας είστε εσείς», πρόσθεσε. Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας προδώσουμε, δεν θα ανταλλάξουμε γη και ύδωρ για να καταστρέψουμε τον τόπο μας. Τους φανερούς εχθρούς δεν τους φοβάμαι, τους βλέπουμε και τους ξέρουμε, το θέμα είναι να απομονώσουμε αυτούς που δεν φαίνονται».

Στα αξιοσημείωτα της λαϊκής συνέλευσης της Άντισσας, η παρουσία όλων των Προέδρων των κοινοτήτων των γύρω περιοχών. Πέραν του Προέδρου της Άντισσας Κυριάκου Καραμιχαήλ ήταν ακόμη: Ο Πρόεδρος των Χιδήρων Δημήτρης Λιαδέλλης, ο Πρόεδρος της Πτερούντας Κώστας Χασάπης, ο Πρόεδρος της Βατούσας Άβελ Σπανέλλης, ο Πρόεδρος της Ερεσού Αντώνης Καταχανάς και ο Πρόεδρος του Σιγρίου Παύλος Τσίκνας.

 

Στη λαϊκή συνέλευση ήταν παρόντες ακόμη οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Ρούσσης, Ιορδάνης Ιορδάνου, Ασανούλα Κοκκινέλλη-Γιαννή και ο Κώστας Πάππος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Βαρελτζής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παναγιώτης Χριστόφας, Στρατής Κυρατζής και Νίκος Καρασάββας, οι τέως δήμαρχοι Ερεσού Σωτήρης Καρδαράς και Λουκάς Κόβρας, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Πανταχός και Παυλής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

Το επικίνδυνα “καλοφάγωτο” πλάνο για το προσφυγικό και ο “παπάς” που παίζεται με τη νέα δομή

Επομενο αρθρο

Αποστολή στη Βρίσα: Δώρα κι ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τους ξεχασμένους κατοίκους