Η 49χρονη Faride Tajik είναι το νέο θύμα της Μόριας

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Η 49χρονη Faride Tajik είναι το θύμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Μορια. Αυτή τη στιγμή η 16χρονη κόρη της λαμβάνει ψυχολογική στήριξη στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η 49χρονη γυναίκα  από το Αφγανιστάν προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των νεκρών του ΚΥΤ της ντροπής και το τρίτο θύμα μέσα σε δύο εβδομάδες!

Ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιβεβαίωση για άλλα θύματα.
Σήμερα αναχωρούν 200 για Πειραιά και την Κυριακή 400…

Συνεχίζονται οι εντάσεις στη Μόρια μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών στις τεράστιες ουρές που έχουν δημιουργηθεί για το συσσίτιο που δόθηκε καθυστερημένα σήμερα το πρωί. Ο μέσος όρος παραμονής σε ουρά για το φαγητό με 12.000 κόσμο στη Δομή ξεπερνά πολλές φορές το τρίωρο και αυτές οι ταραχές είναι πολύ συχνές. Την ίδια στιγμή τα 175 άτομα που έφτασαν χθες με λέμβους από την Τουρκία κοιμούνται στο έδαφος.

 

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αυτήν, από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος.

«Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα τραγικά χθεσινά γεγονότα στη Μόρια καθώς και σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποσυμφόρηση των νησιών, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντιεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και αύριο θα φθάσουν στο νησί τα 8 νέα κοντέινερ που θ’ αντικαστατήσουν τα κατεστραμμένα.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε  ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών, παρέπεμψε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και στο νομοσχέδιο που θα παρουσιασθεί σήμερα για τις διαδικασίες ασύλου.

Προηγουμενο αρθρο

Διανομέας στο CAPREDIEM

Επομενο αρθρο

Lesvos Trail: Τρέχοντας στα βουνά της Λέσβου