Καλή αρχή γυμναστικής… για καλό καλοκαίρι!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Ένα εναλλακτικό  γυμναστήριο όπου η γυμναστική είναι ψυχαγωγία!

Γράφει ο Γιώργος Καλαράς

καθηγητής φυσικής αγωγής ,ρεφλεξολόγος

Η περίοδος της συγκράτησης κιλών έληξε.

Ως γνωστόν ο χειμώνας δεν είναι η σωστή εποχή για δίαιτες κι αδυνατίσματα και ιδίως ο φετινός που είχε τόσα κρύα και υγρασίες το σώμα μας χρειαζόταν αποθέματα…θερμομόνωσης.

Ήρθε η ώρα τώρα για να ξεκινήσουμε τον καθημερινό προγραμματισμό του οργανισμού μας, αρχής γενομένης από την κίνηση και την αναπνοή. Μην μπερδεύετε την κίνηση με απότομη αλλαγή στις μεταβολικές σας διεργασίες. Αν ξεκινήσουμε την άσκηση έχοντας μπροστά μας ένα ημερολόγιο και νιώθοντας άγχος για τα θερινά μπάνια… τότε το σώμα μας δεν θα υπακούσει όπως θέλουμε, διότι θα υιοθετήσουμε έναν αγωνιώδη καταναγκασμό, ο οποίος θα υποθάλψει την βουλιμία μας.Πολλές φορές ξεκινάμε γυμναστική αποφασιστικά και έντονα. Σχετικά σύντομα κουραζόμαστε, κάποιες φορές τραυματιζόμαστε κιόλας και τα παρατάμε. Ούτως ή άλλως αν δεν έχουμε γυμναστεί καθόλου μες στον χειμώνα, δεν γίνεται ξαφνικά να τα κάνουμε όλα μαζί! Και βέβαια όταν έχουμε συνηθίσει να τρώμε… γενναιόδωρα και να μην κάνουμε τις ανάλογες καύσεις, τότε είναι σίγουρο, ότι αν αυξήσουμε την σωματική δραστηριότητα του οργανισμού, θα αυξηθεί η καύση θερμίδων. Αν όμως από την πλήρη ακινησία περάσουμε στο φουλ πρόγραμμα …θα αυξηθεί και η όρεξη…!!!.

Αυτό που χρειάζεται το σώμα είναι να επανακτήσει ευρεία κίνηση στις αρθρώσεις και επαρκή βαθειά αναπνοή. Ακολουθεί η μυϊκή τόνωση. Αυτά τα δύο στοιχεία μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε αερόβια άσκηση είτε ήπια είτε έντονη. Σημαντικότατο όλων όμως είναι η γυμναστική να εξελιχθεί σταδιακά και η ένταση να αυξηθεί προοδευτικά.

Στο γυμναστήριο «Ομυόστασις» χρησιμοποιούμε το πιλάτες για καλή ενδυνάμωση του κορμού κυρίως και της αναπνοής, την γιόγκα για εναρμόνιση όλων των μυών, προκειμένου να αναδειχθεί το σώμα μας μέσω της σωστής στάσης του. Τέλος με την βασική γυμναστική ενδυναμώνουμε όλες τις μυϊκές ομάδες .

Δεν χρειάζεται να «χτυπιέστε», για να γυμναστείτε!…ούτε βεβαίως και για να αποβάλλετε την ψυχική κούραση της ημέρας.

Όσο πιο ισορροπημένη άσκηση κάνουμε, τόσο πιο ισορροπημένο μεταβολισμό θα υιοθετήσει ο οργανισμός μας. Εξισορροπείται  η όρεξη, ενισχύεται η αυτοπειθαρχία, το σώμα αποστραγγίζει σιγά σιγά τις συσσωρεύσεις λίπους, εξισορροπούν τα κύτταρα. Το δέρμα ξαναβρίσκει το σφρίγος του. Τέλος η κυτταρίτιδα!

Καλό μήνα. Καλή άνοιξη .

 

 

 

 Ο γυμναστής  Γιώργος Καλαράς.
Ο γυμναστής Γιώργος Καλαράς.

 

 

 

Τα  προγράμματα που μπορεί να επιλέξει  κανείς  στο εναλλακτικό γυμναστήριο είναι :

-βασική γυμναστική/κυκλική προπόνηση: κλασσικές ασκήσεις ενδυνάμωσης με το σωματικό βάρος, με λάστιχα ή μπάλες. Πολλές διατάσεις κατά την αποθεραπεία.

-ενδυνάμωση πιλάτες: η γνωστή μέθοδος ενίσχυσης και εναρμόνισης των μυών του κορμού και βελτίωσης της στάσης του.

-γιόγκα: ασκούμε το σώμα, καλλιεργούμε την αναπνοή και την πλαστικότητα των μυών

 

 Όλα τα πακέτα  των προγραμμάτων είναι διαμορφωμένα έτσι που να καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου  ανθρώπου που θέλει να εντάξει τη γυμναστική στη ζωή του  και μάλιστα με εξαιρετικά χαμηλή συνδρομή .Στον χώρο προσφέρονται επίσης υπηρεσίες μάλαξης, και ρεφλεξολογίας.

 

    logo                                

yorgoskalaras@yahoo.gr

 

Διεύθυνση: Κιουταχείας 25(Συνοικισμός)

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγουμενο αρθρο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ένας Λέσβιος εικαστικός της “υψηλής ζωγραφικής”

Επομενο αρθρο

 « Όταν   εξαλειφθούν τα αδέσποτα θα εκτιμήσουμε  σωστά την αξία τους »