Μια καλοκαιρινή, δροσιστική γρανίτα με άρωμα Λέσβου και την υπογραφή του σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη
Η παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα στη συνταγή του καταξιωμένου σεφ Στράτου Ιωσηφέλλη, που μας προτείνει μια υγιεινή και αρωματική γρανίτα ροδάκινο, βασισμένη στο παραδοσιακό ρόφημα Καϊνάρι από τη Λέσβο. Δροσερή, εύκολη και πλούσια σε γεύση, είναι η απόλυτη καλοκαιρινή λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 8 ώρες
Μερίδες: 2 – 4
Υλικά
- 240 ml ρόφημα Καϊνάρι (παραδοσιακό αφέψημα Λέσβου), κρύο
- 300 γρ. ψίχα ροδάκινου
- 200 γρ. γιαούρτι
- 70 – 90 γρ. ζάχαρη, κατά προτίμηση ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
- Μοιράζουμε σε 6 θήκες για γρανίτα ή παγωτό.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Σερβίρουμε αφήνοντας τη γρανίτα να “σταθεί” 3-5 λεπτά εκτός ψυγείου.
Σημείωση του σεφ:
«Το Καϊνάρι είναι ένα αφέψημα γεμάτο αρώματα από τη λεσβιακή φύση. Χρησιμοποιώντας το αντί για νερό ή χυμό, δίνουμε στις γρανίτες μας χαρακτήρα και τόπο.»
— Στράτος Ιωσηφέλλης