Search

Γλυκιά ζωή σαν…μαρμελάδα!

Μας γνώρισε την BIO ARONIA, την έβαλε σε βαζάκι ως μαρμελάδα και με το επικοινωνιακό του ταλέντο δημιούργησε μια εκπαιδευτική δράση στον μακρινό Λεπέτυμνο με μια φάρμα που φέρει το όνομά του. Ο Γιώργος Καριοφύλλης είναι από τους νέους αυτού εδώ του νησιού που επέλεξαν να επιστρέψουν στην επαρχία και να ξεκινήσουν κυριολεκτικά από το μηδέν με πολύ όρεξη ώστε να κάνουν αυτό που τους ιντριγκάρει αλλά και να προσφέρουν στην κοινωνία. Οι σπουδές του στο πεδίο των Διεθνών σχέσεων δεν τον κέρδισαν. Αυτό που τον κέρδισε όμως, ήταν η ζωή στη φύση -στα πατρογονικά του εδάφη- παρέα με δεκάδες ζώα που τα μαζεύει, τα προσέχει ,τα περιθάλπει τα φιλοξενεί αν χρειαστεί και τα κρατάει ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον δημιουργώντας έναν εκπαιδευτικό αλλά συνάμα κι ένα χώρο ελευθερίας για μικρούς και μεγάλους. Εκεί δίπλα καλλιέργησε και την υπερτροφή της Αρώνιας που μας την σύστησε πριν μόλις μερικά χρόνια. Από την πρώτη μας συνάντηση, μου έκανε εντύπωση η αισιοδοξία του σε μια περίοδο που δύσκολα

προσφέρονται τα ρίσκα και οι αλλαγές. Στην πορεία διαπίστωσα ότι ο Γιώργος είναι από τα παιδιά που δουλεύουν πολύ και επενδύουν στη σκέψη και τη δράση τους. Μπήκε σταδιακά σε πολλά από τα καταστήματα του νησιού, άρχισε συνεργασίες με μπαρ και σεφ, μίλησε στα τηλεοπτικά μέσα για την προσπάθεια του και απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ανέφικτο αν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και κυρίως στον εαυτό σου . Μετά γνωρίσαμε και τη Σοφία. Άξια σύντροφος που άρχισε να μοιράζεται κι εκείνη το όραμά του και να τον βοηθάει στον ελεύθερο χρόνο της … απορώ που τον έβρισκε!

 

 

Η Σοφία τελείωσε το σχολείο στο Ανατόλια και γύρισε πίσω στη Λέσβο για να σπουδάσει Ωκεανογραφία. Μετά έκανε το μεταπτυχιακό της στην Αγγλία η οποία όμως δεν την κέρδισε. Στην προσπάθειά της να τα καταφέρει κοντά στον τόπο της, μέσω της συνεργασία της με το Μετσόβιο όπου έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα, της ζητήθηκε να βρει επαγγελματίες από τον πρωτογενή τομέα στο Βόρειο Αιγαίο για να τρέξει ένα ερευνητικό έργο. Κάπως έτσι γνώρισε τον Γιώργο ως υποψήφιο ενός τέτοιου προγράμματος ο οποίος όμως έγινε τελικά υποψήφιος της καρδιάς της και αντί να κάνουν έργο, έκαναν κάτι πιο ρομαντικό. Οικογένεια! Σήμερα μέσα σε όλα, ασχολείται με το διδακτορικό της εδώ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά δεν της λείπει η φαντασία και η διάθεση, που αποδεικνύει ότι οι νέοι τελικά παλεύουν για να επικρατήσουν πρώτα με τις γνώσεις κι έπειτα με τον τρόπο ζωής τους. Αυτοί λοιπόν οι δύο αγαπημένοι φίλοι, έδωσαν πρόσφατα τους όρκους τους και ξεκίνησαν μια κοινή πορεία που όλα δείχνουν ότι θα είναι γλυκιά σαν τη… μαρμελάδα τους αλλά κυρίως έδωσαν και σε εμάς το παράδειγμα ότι ο επιμένων νικά!

Στα δικά μου καριοφυλλάκια εύχομαι να είναι γερά και να αντιμετωπίζουν τη ζωή πάντα με την αισιοδοξία που τους διακρίνει . Στους γονείς, τους συγγενείς και τους κουμπάρους εύχομαι την ίδια γλυκάδα σε ότι κάνουν που τη γευτήκαμε έτσι κι αλλιώς στην υπέροχη δεξίωσή τους.