Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στα Τσαμάκια!

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Για 5η χρονιά, φέτος, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας σε μια εξαιρετική στιγμή στην ιστορία. Για αιώνες, οι μέλισσες, από τα πιο σκληρά και εργατικά πλάσματα στον πλανήτη, έχουν ωφελήσει ανθρώπους, φυτά και περιβάλλον. Μεταφέροντας τη γύρη από το ένα λουλούδι στο άλλο, οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές επιτρέπουν όχι μόνο την παραγωγή αφθονίας φρούτων, ξηρών καρπών και σπόρων, αλλά και μεγαλύτερης ποικιλίας

Γιατί μια Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας;

Η Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών κάθε χρόνο υπενθυμίζει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη, αλλά και στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα. Η 20η Μαΐου γιορτάζεται από το 2018, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Σλοβενίας με την υποστήριξη της APIMONDIA, που οδήγησε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να κηρύξει την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε καθώς ήταν η ημέρα που γεννήθηκε ο Anton Janša, πρωτοπόρος της σύγχρονης μελισσοκομίας.

Ο Συνεταιρισμός μας , με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μέλισσας ,σας καλεί στα Τσαμάκια την Παρασκευή το απόγευμα να σας ενημερώσει για τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

 

Προηγουμενο αρθρο

Ο Βασίλης Τζιγκούρας θα φτιάξει αμαξίδια σε δύο σκυλάκια από την Ουκρανία που έμειναν ανάπηρα λόγω πολέμου

Επομενο αρθρο

Διπλή παράσταση Ντάριο Φο με τη Βάλεια Τζαννέτου στο ΝΕΟ θέατρο του ΦΟΜ