Γιάννης Μπουρνούς: Χρηματοδοτήστε άμεσα τις εργασίες για το νέο κολυμβητήριο στα Θέρμα

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

 

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τη νέα καθυστέρηση στην κατασκευή του Κολυμβητηρίου στα Θερμά, εξαιτίας της μη πληρωμής του πρώτου λογαριασμού εργασιών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ορατό, πλέον, κίνδυνο οριστικής διακοπής του έργου.

 

Ο Βουλευτής N. Λέσβου επισημαίνει στην αρχή της παρέμβασής του ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και επιτήρησης αλλά με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό – είχε εξασφαλίσει πιστώσεις για έργα στήριξης και ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα. Μεταξύ αυτών, τονίζει ο Γιάννης Μπουρνούς, ήταν η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και την δημοτική αρχή Γαληνού του πρώην Δήμου Λέσβου.

 

Εν συνεχεία ο κ. Μπουρνούς, αφού αναφέρει την εξαιρετικά καθυστερημένη έναρξη εκτέλεσης του έργου – με ευθύνη της δημοτικής αρχής Κύτελη – τον Δεκέμβριο του 2021 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης στα δύο χρόνια, στηλιτεύει στην ερώτηση του την διακοπή των εργασιών εξαιτίας της μη καταβολής του ποσού των 170.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την εξόφληση του πρώτου λογαριασμού που έχει υποβληθεί από τον Απρίλιο.

 

Επιπλέον, στις 8 Σεπτεμβρίου, συνεχίζει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης για την πληρωμή του ως άνω λογαριασμού, η εργοληπτική εταιρεία κατέθεσε αίτημα διάλυσης της σύμβασης, καθιστώντας πλέον ορατό τον κίνδυνο της μη έγκαιρης αποπεράτωσης και παράδοσης του αναγκαίου και σημαντικού αυτού έργου στους πολίτες της Λέσβου.

 

Κλείνοντας την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Γιάννης Μπουρνούς εκφράζει την πεποίθηση του ότι  είναι απαράδεκτο η Πολιτεία,  είτε δια των πράξεων είτε δια των παραλείψεών της, να θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση κομβικών έργων αθλητικών υποδομών – όπως είναι το νέο Κολυμβητήριο στα Θέρμα Κόλπου Γέρας της Λέσβου – και καλεί την κ. Μενδώνη και τον κ. Αυγενάκη να δώσουν εξηγήσεις για τον έως σήμερα ανεξόφλητο πρώτο λογαριασμό, να προβούν στην  άμεση και χωρίς άλλη καθυστέρηση πληρωμή του, καθώς και να διασφαλίσουν την χρηματοδότηση και την έγκαιρη πληρωμή των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωσή του έργου.

 

  1.   Σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, ως απόγονος Μικρασιατών προσφύγων, ο Γιαννης Μπουρνους θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για την 100η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.
Προηγουμενο αρθρο

Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας στη ΦΕΜ: “Μικρασία, αλησμόνητες πατρίδες. Από τη Μεγάλη Ιδέα στην Καταστροφή».

Επομενο αρθρο

8η γιορτή σύκου στο Ίππειος: Απλωταριές πάστωμα και ζεμάτισμα σύκων