Στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025, η οικογενειακή επιχείρηση «Μέλισσα» από την Άγρα Λέσβου παρουσιάζει τα βραβευμένα βιολογικά της μέλια
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου συνεχίζει και φέτος τις Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας. Προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού και της περιοχής του Σιγρίου.
Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2025, από τις 12:00 έως τις 14:00, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας βιολογικών μελιών από την οικογενειακή επιχείρηση «Μέλισσα» της Άγρας Λέσβου. Επισκέπτες από το Σίγρι αναμένεται να συμμετέχουν.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα βραβευμένα μέλια δάσους και ανθέων. Αυτά τα μέλια διακρίθηκαν στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας τον Δεκέμβριο του 2024, όπου έλαβαν χρυσό και ασημένιο βραβείο αντίστοιχα. Η συμμετοχή ανθρώπων από το Σίγρι θα εμπλουτίσει την εκδήλωση.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025. Έχει στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου, αναγνωρισμένης ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO. Μέσα από την εμπειρία της γευσιγνωσίας, αναδεικνύεται η βαθιά σχέση του τόπου και της βιοποικιλότητας με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα. Περιλαμβάνονται επίσης αυτά γύρω από την περιοχή του Σιγρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο τηλέφωνο 2253054434 και στο email: lesvospf@otenet.gr.