Γευσιγνωσία Ούζου και Λικέρ από την Ποτοποιία Σαμαρά

LESVOS GEOPARK GASTRONOMY Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025 12.00-14.00
Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι. Την Τετάρτη 30 Ιουλίου και ώρα 12:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί
Εκδήλωση Γευσιγνωσίας Ούζου και Λικέρ σε συνεργασία με τον την Ποτοποιία Σαμαρά

Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των
καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025 που διοργανώνει και
φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις
εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου –
Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.
Οι περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO προωθούν την
γαστρονομία ως μια συνιστώσα της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής που
χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του επισκέπτη που συνδέεται με τρόφιμα και
συναφή προϊόντα και δραστηριότητες, αυθεντικές, παραδοσιακές ή/και καινοτόμες
γαστρονομικές εμπειρίες.
Σκοπός των εκδηλώσεων του Μουσείου είναι να αναδειχθεί η σχέση του τόπου, των
πετρωμάτων, των εδαφών και της βιοποικιλότητας  με τα εξαιρετικά τοπικά
προϊόντα της Λεσβιακής γης.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων λεσβιακής γευσιγνωσίας, οι επισκέπτες θα
έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις τοπικών
λεσβιακών προϊόντων!

Γευσιγνωσία Ούζου

Γευσιγνωσία των προϊόντων Ούζου της Ποτοποιίας Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί
στους  χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο
Σίγρι.
Θα παρουσιασθούν και τα τρία είδη ΟΥΖΟΥ που παράγει η Ποτοποιία Σαμαρά:
 Το ΚΟΚΚΙΝΟ. Ένα εξαιρετικής ποιότητας ούζο το οποίο προέρχεται από 100%
απόσταξη. Πληθωρική μύτη, γεμάτο σώμα και με μακρά επίγευση.
 Το ΜΠΛΕ. Γλυκόπιοτο, με απαλή γεύση και άρωμα που σαγηνεύει, το ούζο
Σαμαρά χαρίζει αξέχαστες στιγμές σε αυτούς που θέλουν να γευτούν ένα
πραγματικά αυθεντικό ούζο.
 Το ΧΩΡΙΣ. Ένα αριστοτεχνικό ούζο με απόσταξη 100% χωρίς προσθήκη ζάχαρης
ή άλλων γλυκαντικών υλών.
Η πιο σημαντική φάση της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων μας, σημειώνει
η Ποτοποιία Σαμαρά, είναι η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών.
Πραγματοποιείται αυστηρός έλεγχος σε όλα τα στάδια. Από την επιλογή μέχρι την
παραλαβή τους στις εγκαταστάσεις μας. Για να επιτευχθεί αυτό διατηρούμε
σταθερές σχέσεις με συνεργαζόμενους παραγωγούς και προμηθευτές.
Χρησιμοποιούνται πάντα τα καλύτερα υλικά με στόχο την παραγωγή κορυφαίας
ποιότητας ούζου από απόσταξη 100%.
Το σημαντικότερο συστατικό που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα και γαλάκτωμα
στο ούζο και το διαφοροποιεί από άλλα ποτά είναι ο γλυκάνισος με την
επιστημονική ονομασία Pimpinella Anisum. Όταν βέβαια αυτός προέρχεται από το
Λισβόρι της Λέσβου, τότε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό!
Μπορεί να υπάρχουν τα τελειότερα τεχνολογικά μέσα, να χρησιμοποιηθούν τα
καλύτερα υλικά, όμως αν δεν υπάρχει η αγάπη και η ψυχή του ποτοποιού δεν
μπορεί να υπάρξει καλό αποτέλεσμα.
Έτσι κι εμείς στην ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΕΕ, με παράδοση στην απόσταξη ούζου
πάνω από 120 χρόνια με συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια βάζουμε το καλύτερο
συστατικό: την αγάπη μας για καλό ούζο!
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη
Γιορτή Αγροτουρισμού 2025 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το
Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙΡΟΣ