Search

Γαλιές: Θαύμα! Θαύμα!

Κι εκεί που καθόμουν κάτω από τον ίσκιο της καρυδιάς , διαβάζοντας δυνατά και καθαρά στον κο Γαλιά το τέταρτο ποστ του Γιάννη του Σπιλάνη περί προγράμματος, μόνος αυτός έχει πρόγραμμα οι άλλοι λέει λιώνουν αθλητικά και σκαρπίνια μόνο, εκεί εγένετο θαύμα. Τα καρύδια άρχιζαν να μεγαλώνουν, να μεγαλώνουν ,να μεγαλώνουν, σε κάθε ανάρτηση που διάβαζα δυνατά,  ώσπου στο όγδοο πια ποστ περί ύπαρξης προγράμματος από τον Γιάννη και ανυπαρξίας των άλλων, γίνανε σα καρπούζια κι αρχίζανε και σκάγανε στο χώμα! Κάτι μεταξύ θαύματος και καταστροφής. Μα τα πρήξατε Γιάννη τα καρύδια μας. Εντάξει το καταλάβαμε δεν έχουν πρόγραμμα οι άλλοι. Βέβαια αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι θα αποκτήσουν…
Εσείς όμως συνεχίστε να γράφετε γιατί μπορεί να μην πείθετε το κοινό αλλά τα καρύδια μας, τα επηρεάζετε κι εμείς ευαγγέλιο θα τα κάνουμε τα λόγια σας. Γιάννη σε ευχαριστούμε δηλαδή, όμως πολύ έ; Συνέχισε την καλή δουλειά που λένε και οι αγγλοσάξωνες σκίουροι.

Κι έτσι όπως έσκαγαν τα καρπουζοκάρυδα μας, έτσι σκάει κι ο στρατηγός Γεωργούλας περίπου δηλαδή, γιατί αυτός σαν πυροτέχνημα σκάει. Βγαίνει, λέει κάτι 3-4 μέρες, μετά εξαφανίζεται καμιά βδομάδα κι άντε πάλι απ’ την αρχή.  Εντάξει χαλαρός είναι ο άνθρωπος,  μια θέση μόνο θέλει στο τραπέζι να φωνάζει πως είναι ο καλύτερος κι ο δημοκρατικότερος. Αμάν τώρα το σκέφτηκα! Θα ‘ χουμε δηλαδή δύο που θα φωνάζουν «είμαι ο καλύτερος» στο περιφερειακό ; Ε εντάξει θα κερδίζει αυτός  που είναι κι ο καλύτερος κι έχει και πρόγραμμα!

Καλέ Χριστιάνα καλέ Χριστιάνα, Τρύγονας λέγεται μάνα μου όχι Τριγόνας. Βέβαια να ΄ταν μόνο αυτά τα λάθη σου αλλά τι να πούμε πια. Ξέρεις εσύ πως ο κόσμος άλλα θέλει. Δε δίνεις κιόλας σημασία καμιά σ’ όλα τα χτυπήματα που σου κάνουν.  Ε δε σε πάει κιόλας. Πήγες να απαντήσεις  μια φορά τότε για τα ΕΣΠΑ πέσανε να σε φάνε χειρότερα.  Βγάζεις μετά και κάτι σελφιζ, να πίνεις καφέδες Μυτιλήνη και μπύρες Ικαρία, άρχισαν κάτι άλλοι να  λένε όλο σέλφι βγάζετε τίποτα δε  λέτε. Λες κι εσύ σιγά μην κάθομαι να ασχολούμαι, οριακά Αντουανέτα όμως καρδιά μου. Γιατί καλά κάνεις κι απαξιείς για τις βλακείες, αλλά για τα σοβαρά που σου προσάπτουν που είσαι μάτια μου;

Κι εκεί κάπου βλέπω κι άλλον να μην πτοείται. Ο μικρός στο μάτι, μεγάλος στο γινάτι Χριστόφας  όμως σας έχει ταράξει στις σέλφι και καλά σας κάνει κι ας λέτε.  Η συγκέντρωσή του στην Καλλονή του ήταν  sold out, έβγαλε και βιντεάκι τσίλικο. Μη βιάζεστε δεν είμαι Χριστοφική. Στη γωνιά τον περιμένω να δω τι θα κάνει στη συνέχεια. Οι μέρες πλησιάζουν, αυτός λέει μαραθώνιος κι οι εκλογές. Μένει να μας δείξει τι θα κάνει στα τελευταία χιλιόμετρα.

Ούτως ή άλλως καλοί μου υποψήφιοι όλοι θα τερματίσετε αλλά ένας στο τέλος θα κρατήσει το καρπούζι ένας και το μαχαίρι. Τα δικά μας καρπουζοκάρυδα δε τα δίνουμε πάντως.. .

ΥΣ Κε Τάσσο σας αγαπάμε, σεμνά και ταπεινά όπως κι εσείς

Κα Γαλιά