Γ. Αλεξίου: Η Περιφέρειά μας δεν είναι Περιφέρεια των «βορείων προαστίων»

Συντάκτης: Μοιραστείτε το:

Από το 1988 μέχρι και σήμερα για τριάντα χρόνια εργάζομαι στον Δήμο Μυτιλήνης, τα εικοσιπέντε από αυτά υπηρέτησα στην τεχνική υπηρεσία, ως Προϊστάμενος συντήρησης έργων, οδοποιίας και αυτεπιστασίας και τα τελευταία πέντε χρόνια ως Προϊστάμενος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Λέσβου. Όλα αυτά τα χρόνια έχω συμμετάσχει στα πανελλήνια συνέδρια του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), έχω διατελέσει για πολλά χρόνια μέλος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας και έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Δημόσια Διοίκηση με θέματα όπως, η οργάνωση και λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και η των αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Παράλληλα με τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα έχω αναπτύξει και έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Με την στήριξη των συναδέλφων μου εκλέγομαι, για δεκατρία χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου και εκπρόσωπος τους στα συνέδρια της Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α, για πάνω από δυο δεκαετίες, αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Λέσβου (Δήμων Λέσβου, Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου), μέλος στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λέσβου, για τρίτη θητεία στο Πανελλήνιο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο Δημοτικών Υπαλλήλων. Η απόφασή μου για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές να συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στηρίζεται στους παρακάτω λόγους: Με την ιδιότητα του Προέδρου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου καθώς και στα πλαίσια των υπηρεσιακών μου καθηκόντων, είμαι σε θέση να γνωρίζω, πολύ καλά τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ,οι συμπολίτες μου. Οφείλουμε να στηρίξουμε, να βάλουμε πλάτη, να σηκώσουμε το χέρι, στην πολύ δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η κοινωνία. Να τελειώσει ο συνήθης τρόπος διαχείρισης των τελευταίων ετών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που αναπαράγει την μιζέρια, την υποβάθμιση, κρατά πολύ χαμηλά τον πήχη, απαξιώνοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα μάτια των πολιτών. Να ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό του τόπου. Τα τελευταία χρόνια, τα ίδια και ίδια πρόσωπα διεκδικούν την θέση του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων.

Η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων έχει φέρει την ανακύκλωση των προβλημάτων, οδηγώντας σε οπισθοδρόμηση το Βόρειο Αιγαίο. Με την Περιφέρεια πρέπει να ασχοληθούν, οι επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν διαχειριστική ικανότητα, τα ενεργότερα τμήματα της κοινωνίας οι Σύλλογοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι επαγγελματίες, οι συλλογικότητες (αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί, αθλητικοί, επαγγελματικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων). Να αποκτήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διεκδικητικό προσανατολισμό, να μην δέχεται μοιρολατρικά και παθητικά τις αποφάσεις που παίρνουν πριν από μας για μας. Να βοηθήσουμε στην προστασία της κοινωνίας, την αναβάθμιση της περιοχής μας σε όλους τους τομείς όπως είναι, ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, η υγεία, ο πολιτισμός , η έρευνα. Να ενισχύσουμε την συνέργεια μεταξύ των θεσμών της αυτοδιοίκησης, ώστε να έρθουν οι Δήμοι κοντά στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια κοντά στους Δήμους, να αναβαθμιστεί ο διεκδικητικός ρόλος μας προς την κεντρική πολιτική σκηνή, γεγονός που δεν έχει γίνει ποτέ στον τόπο μας. Η Λέσβος έχει σημαντικά προβλήματα μετακίνησης και διασύνδεσης τόσο μεταξύ των νησιών της Περιφέρειας, όσο και με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και κυρίως με την Β. Ελλάδα (Θεσσαλονίκη). Οφείλουμε να αναπτύξουμε διασυνοριακή διασύνδεση με την γείτονα χώρα (διασύνδεση Σμύρνης- Χίου, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης) η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους στο εμπόριο και στον τουρισμό. Ο συνδυασμός «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Β. Αιγαίο» με επικεφαλής έναν νέο άνθρωπο τον Παναγιώτη Χριστόφα, απαρτίζεται από νέα άτομα, άφθαρτα, γεμάτα όρεξη και όραμα για τον τόπο μας και με την στήριξη των πολιτών μπορεί από την θέση της Περιφερειακής αρχής του Βορείου Αιγαίου να βγάλει τον τόπο μας από το τέλμα και την απαξίωση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Με την συμμετοχή μου σε αυτή την εκλογική μάχη θέλω επίσης να στηρίξω τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο στοχευμένα και με συγκεκριμένο τρόπο.

Η Περιφέρειά μας δεν είναι Περιφέρεια των «βορείων προαστίων» έχουμε αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες τουριστικών εγκαταστάσεων νέους, ανέργους μικρομεσαίους και η νέα περιφερειακή αρχή πρέπει να σταθεί δίπλα στα προβλήματα τους και να τους βοηθήσει να βρουν διεξόδους και λύσεις . Αγαπητοί συμπολίτες, δίνεται τώρα η ευκαιρία να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί, την αλλαγή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου των τελευταίων ετών. Την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Να αποκτήσουμε μια διεκδικητική Περιφέρεια να μην αναπαράγουμε την μιζέρια και την υποβάθμιση. Να δώσουμε όλοι μαζί πολίτες και Περιφερειακή Αρχή, την μάχη, να σωθεί ο τόπος μας, να προχωρήσουμε στην αποκέντρωση, να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Να ανεβάσουμε τον πήχη όπως αξίζει στους πολίτες των ακριτικών νησιών μας

Προηγουμενο αρθρο

Όταν οι γεύσεις σύνορα δεν γνωρίζουν! Μια σπουδαία εκδήλωση στο 9ο Δ.Σ. Μυτιλήνης

Επομενο αρθρο

Οι μουσικοί βρήκαν την Ε.Δ.Ε.Μ τους: Νέος οργανισμός πνευματικών δικαιωμάτων